We're in beta!

Tegen beter weten in …

Tegen beter weten in probeer ik de politiek te volgen. De regelingsverklaring van Rutte met uitgestoken hand, die er vervolgens toch niet was. Maar ook de onbeschoftheid hoe er door sommige politici gedebatteerd wordt en dan al die wereldschokkende problemen nog.

Het is eigenlijk geen debatteren te noemen. Een tirade van Wilders die weinig constructief is en waarvan we nu nog niet weten wat hij dan wel wil, met uitzondering van alle Moslims het land uit. Maar ook een voorzitter die niet voorzit en een minister president die zijn zogenaamde uitgestoken handen wegmoffelt door met de armen over elkaar te gaan staan. Hoezo “open houden”?! Het standaard riedeltje van de uiterst linkse partijen en wat ‘nieuw grut’ die de weg nog moet vinden.

Maar ja, het zijn wel onze volksvertegenwoordigers die WIJ gekozen hebben. Heb ik er goed aan gedaan om de partij voor de ondernemers gedag te zeggen en mijn stem aan een kleine partij te geven? Mijn gedachten slingeren mij van rechts naar links en weer terug. Het blijft lastig en na 2 dagen debatteren naar aanleiding van de regeringsverklaring ben ik eigenlijk nauwelijks wat wijzer geworden.

Eerst corona maar eens ‘loslaten’ als iets blijvends. Regels weg en alleen de zwakkere beschermen. Daarna de koopkracht weer op orde brengen en zorgen dat we het met zijn allen overleven en het klimaat niet de beslissing in eigen hand krijgt. Wat een chaos-wereld met die bange Russen hijgend in de nek van Oekraïne en de VS en NAVO angstig dat de gaskraan wordt dichtgedraaid door meneer Poetin. Tel er het wereldschokkende nieuws van The Voice of Holland bij op en ik concludeer dat er te veel testosteron floreert. Misschien moet daar eerst een oplossing voor komen.


Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook