We're in beta!

Ongemakkelijk de feestdagen in

De feestdagen zijn dagen, naast religieuze overwegingen, ook dagen om samen te zijn, te reflecteren of gewoon lekker uit te rusten. Even de dagelijkse dingen laten voor wat ze zijn en je in je eigen omgeving terugtrekken. Zo kom je lekker fris begin januari weer in beeld voor alle mooie dingen die je doet. Maar dit jaar lijkt het anders … een beetje ongemakkelijk zelfs.

Dat ongemak zit hem in het Haagse. De regering hobbelt achter het OMT aan en lijkt tot op heden niet met de vuist op tafel te slaan. ‘Genoeg is genoeg’, ligt op mijn lippen. Als we de zorg nu ruim genoeg inrichten en tegelijkertijd aan de gezondheid werken, in plaats van alles opnieuw dicht te gooien, leren we eindelijk leven met een virus dat er altijd in meer of mindere mate zal zijn.

Blijven spuiten is mijns inziens niet te oplossing en ja, risico’s loop je in het leven … that’s life! Ik woon langs een drukke weg en ik kan ook door een idioot van mijn sokken gereden worden. Het angstige gedoe geeft mij een ongemakkelijk gevoel, want als ik met familie of vrienden de feestdagen vier, kom ik boven het geadviseerde aantal mensen. Maar ja, ik laat mijn leven ook niet leiden door bange Haagse mensen.

Ik spreek er openlijk over en merk dat veel mensen corona-moe zijn. Het ge-jojo in Den Haag sterkt niet het vertrouwen en dus zijn er steeds meer mensen die varen op hun gezonde verstand en eerlijk, ik juich het toe. Gezond eten, bewegen, sociale contacten, veel lachen en genoeg rust om eventuele stress de baas te zijn, zijn voor de meeste de juiste ingrediënten voor een gezonde levenscocktail.

Zo ga ik de feestdagen in en wens iedereen fijne feestdagen die blij en naar wens ingericht kunnen worden. Op naar 2022……  

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook