We're in beta!

Ontbrekende woorden bij een feestdagen groet

Zo’n mooi wit leeg document. Normaal krijg ik dat snel vol met wat voor onderwerp dan ook. Nu wil ik een groet voor de feestdagen op papier zetten en ontbreken de woorden. Immers, wat kan je zeggen dat ook echt aankomt? Ik doe een poging …

Corona legt een deken over de wereld en waar de ene persoon het een uit de hand gelopen griep noemt, noemt de andere persoon het een ernstige pandemie. Ik ben zelf niet van de complottheorieën, maar zie wel dat cijfers niet altijd eenduidig uitgelegd wordt, er worden delen weggelaten en verschillend geïnterpreteerd. Het gaat in deze niet alleen om de leiders, maar ook de media. Er zit uiteindelijk overal een verdienmodel aan en is dus nooit volledig objectief.

Persoonlijk denk ik dat het bolletje waar wij met zijn allen op leven en ‘bewerken’, de boel aan het herstellen is. Althans, een verwoede poging doet. De mensheid denkt alles en iedereen te kunnen manipuleren, maar deze pure basis in het immense heelal grijpt terug. Immers …

  • Feit is dat we met te veel mensen zijn.
  • Feit is dat de temperatuur aan het stijgen is en wij daar een substantiële bijdrage aan leveren.
  • Feit is dat we op allerlei vlakken het fysieke laten prevaleren boven het mentale.
  • Feit is dat we de huidige status van het leven en de dood (door honger of ziekte) op deze wijze in stand houden.

Dit alles omdat we gedreven worden door geld/economie en (valse) sentimenten, maar zeker niet door wijsheid.

Maar ja, het zijn slechts feiten en als er geen wezenlijke verandering komt, blijven dit soort zaken boven ons hoofd hangen, vrees ik. Hoewel ik persoonlijk een kleine bijdrage doe om goed voor de aarde en de directe omgeving te zijn, lijkt het nog steeds niet meer dan wat druppels op een gloeiende plaat. Mij zal het niet weerhouden en ik hoop de meeste mensen die al goed bezig zijn ook niet. Veel druppels kunnen de gloeiende plaat wellicht doen afkoelen.

Ik wens daarom oprecht iedereen prettige dagen en de wijsheid om in (kleine) kring 2020 de revue in alle rust te laten passeren en met nog meer wijsheid 2021 in te gaan. Pas fysiek én mentaal goed op jezelf en je eigen circle of influence!

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook