We're in beta!

Corona (ver)moe(iend)

Ik volg het nieuws over corona en hoe we er mee (moeten) leven. Ik zet steeds vaker mijn vraagtekens bij beslissingen, maar een wereld die er volledig in mee gaat overtreft mijn verwachtingen. Ik vraag me regelmatig af, wat te doen …

Ik ben niet van de complottheorieën, maar ik zie wel allerlei cijfers die elkaar tegen spreken over ziekenhuisopnames en aantallen overleden mensen, ik zie de verhoudingen tussen overleden mensen door corona versus allerlei andere ziekten … én ik zie ondernemers kapotgaan en een economie die volledig instort. Diezelfde ondernemingen die wel een flinke duit in het zakje van al die voorzieningen die de boel draaiende houden moeten doen.

Vergeet ik dat er ook mensen doodgaan?  Nee, natuurlijk niet en als je dat kunt voorkomen is dat goed. Ik stel me alleen de vraag, moet dat kost wat kost? Wil dat zeggen dat je de hele boel moet opengooien? Dat denk ik ook niet, maar betuttelend is het wel. Ik roep al vanaf dag één … gebruik je gezonde verstand en dat geldt ook voor de hysterie over wel of geen mondkapjes in de winkel. Winkeliers die geen boa willen zijn (weten ze ook eens hoe de kastelein zich voelt) en winkelend publiek die bij het zelf nemen van een beslissing over wel of geen mondkapje, in paniek raakt.

Het voelt alsof we langzaam maar zeker doorslaan in gedrag … en is dat de bedoeling nu echt? Allemaal vragen waar ik ook geen pasklaar antwoord op heb, maar het voelt niet oké. Tot die tijd laat ik me niet gek maken en blijf ik mijn gezonde verstand gebruiken. Ik hoop dat meer mensen dat doen!

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook