We're in beta!

De hang naar omzet…

Ik snap de ondernemers wel die snel aan de slag willen en ook een beetje de onvrede waarom het ene wel weer open kan en het andere niet. Hoewel de lange termijn in beeld gehouden moet worden, is de korte termijn vaak essentieel om de lange termijn überhaupt te kunnen halen.

We kunnen niet ontkennen dat de regering in verschillende branches de eerste (financiële) nood probeert te ledigen. Maar ja, nu menig onderneming al enige tijd dicht is, staat het water velen aan de lippen. Toch zou je ook denken dat ondernemers die al enige tijd bezig zijn, wel wat vet op de botten hebben gecreëerd. Maar dit geldt helaas niet voor alle ondernemers. De redenen hieromtrent zijn niet altijd duidelijk, maar dat maakt het niet minder zuur. En dan wil je maar één ding … de deuren openen, je beroep uitoefenen en omzet genereren.

Het klinkt vreemd dat de ene bedrijfstak open mag en de andere niet, maar het gaat er niet alleen om je eigen onderneming corona-proof te maken. Het gaat ook om het verkeer dat er gecreëerd wordt als er te veel tegelijk opengaat. Soms lijken alleen de afwegingen niet helemaal helder. Wat ik in dit kader een lastige vind, is het restaurant dat onderdeel uitmaakt van een hotel wel open mag (met in acht neming van de 1,5 meter) en het gewone restaurant onder dezelfde voorwaarden niet. Als Rutte dan zegt dat de hotels open zijn voor de mensen die zakelijk moeten kunnen overnachten, dan creëer je daar onduidelijkheid mee. Temeer de hoteleigenaar op televisie zegt dat als je ook lekker wil komen eten, je dan ook maar een kamer moet boeken. Je kunt het nooit volledig goed doen en er zullen altijd beroepsgroepen ontevreden zijn, maar je communicatie moet wel op orde zijn en daar hapert het nog wel eens aan.

Maar goed, dat de ondernemers om meerdere redenen staan te trappelen snap ik wel. Lekker je beroep uitoefenen (voorlopig met wat aanpassingen), tevreden klanten je deur laten passeren en gewoon je eigen geld verdienen … wie wil dat nu niet. Zo zorgt de korte termijn er ook een beetje voor dat we de lange termijn halen. Op naar de volgende persconferentie …

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook