We're in beta!

De wereld ziet er na corona anders uit

Dat de wereld er na een crisis – in dit geval de coronacrisis – anders uit gaat zien, is iets wat zeker is. De vraag is wel of we er ook iets mee gaan doen. Terugkijkend op andere moment na afloop van een crisis had men het er over “dit nooit meer”.  De praktijk wijst inmiddels anders uit en we lijken in dezelfde valkuilen te stappen. Is het dan zo verleidelijk komt er in me op.

De een noemt het een correctie van het universum, de ander heeft het over complottheorieën en weer iemand anders ziet het als een speling der natuur. Wat ook je achterliggende gedachten zijn, je kunt er iets van leren. Daarmee niet gezegd dat je je hele leven om moet gooien, maar bijvoorbeeld nadenken over de “graaimentaliteit” die men eerder de bankiers verweet, is iets waar we allemaal over na mogen denken. Hebben bankiers zich in het verleden verrijkt over de rug van de gewone burger, inmiddels verlekkert een merendeel van de mensen in het westen zich over de alsmaar groeiende prijs van hun huis. Wil menigeen meer hebben, groter wonen en een luxer leven. Immers … het kan.  Of snappen we dat we de natuur aan het vernielen zijn en dat het roer om moet, maar die vakanties met het vliegtuig moeten ook gewoon door kunnen gaan. Grappig genoeg is het tegengeluid er ook een die groeit. Terug naar de basis en balans zoeken, leven in het nu, ook blij zijn met de kleine dingen van het leven en goed voor de natuur en elkaar zijn.

Gaat het een dan niet samen met het ander? Misschien, maar moet alles kunnen? Stel je de vraag is! Bewust leven, wordt het wel eens genoemd. Dit is iets dat wordt afgedwongen in een crisissituatie. Immers, je moet nu je zorgvuldig gekozen leven omgooien, want je bent plots leraar van je kinderen. Je kan dat praatje bij het koffieapparaat niet maken, want je werkt thuis en je sociale leven is er even niet. Wellicht onhandig en frustrerend, want je weet niet beter dan dat alles kan. Maar misschien is dat omgooien zo slecht nog niet. Een goed moment het kussen eens op te schudden, om over zaken na te denken. Als je slim bent, laat je een dergelijk moment niet liggen. Dit is hét moment om ingesleten patronen te openen, te beseffen waar het écht over gaat en ook eens content te zijn met hetgeen je al hebt.

Een correctie van het universum, een complottheorie of de speling van de natuur … maakt feitelijk niet uit. Doe er iets goeds mee!!!

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook