We're in beta!

Laadpalen en het ontmoedigingsbeleid van de gemeente

Verbaasd gezicht zonder opvulling

De gemeente waar mijn kerkdorp binnen valt heet Molenlanden. Het lijkt alsnog daar het stimuleren van de inwoners om milieubewust aan de slag te gaan, nog niet helemaal is doorgedrongen. Een gemiste kans.Een laadpaal in de omgeving van de woning
Mijn volgende auto wordt een elektrische. Hoewel ik er minder kilometers mee kan maken, is het toch een bewuste keuze om naast het gescheiden afval, minder vlees en vis en de zonnedakpannen mijn bijdrage te leveren aan het milieu. Ik heb geen mogelijkheid om mijn eigen dak in te zetten voor het opladen van mijn auto, helaas. Dus heb ik de gemeente gevraagd naar de mogelijkheden. Vreemd genoeg heb ik er zeker 3 keer voor moeten bellen om überhaupt teruggebeld te worden door degene die mij meer kon vertellen over laadpalen.

Eenmaal aan de lijn kon hij me eigenlijk alleen een website geven van de partij waar zij het plaatsen van laadpalen aan uitbesteden. Hij kon me overigens nog wel meegeven dat die externe partij beslist en de gemeente er niet meer over geraadpleegd kan worden als je het ergens niet mee eens bent. Mijn vraag wat het criterium dan is om wel of niet een laadpaal te plaatsen, bleek een commercieel belang van die partij … en dat voelt niet helemaal goed om eerlijk te zijn.De aanvraag indienen
Nadat ik op de website bijna alles had ingevuld moest ik op het laatst een koopovereenkomst overleggen c.q. uploaden en die had ik nog niet, dus kon ik mijn verzoek niet indienen. Handig, hadden ze wellicht beter in een vroeger stadium kunnen vragen. Maar goed, op het moment dat ik de offerte in handen heb, heb ik mijn aanvraag alsnog ingediend en binnen enkele uren had ik bericht. Geen laadpaal bij mij in de buurt, want op zo’n 300 meter staat er één en dat is de maximale afstand.

Nou kom ik daar heel vaak langs en er wordt daar óf heel veel geladen óf men gebruikt de plek als gewone parkeerplaats, maar als laadplaats heb ik dus weinig kans. Tja en dan …. de gemeente maar eens bellen en vragen hoe ze daar mee om gaan. Het antwoord: “Dan heb je pech”.


Met kar en paard
Misschien wil de gemeente Molenlanden zover terug dat we weer met kar en paard gaan rijden, omdat het vroeger allemaal zo goed was en een berg paardendrollen het milieu minder belasten. Nou is dat paard best gezellig, maar in de huidige maatschappij geen optie. Wel weet ik dat samen aan het milieu werken, het meeste oplevert. Dat wil in mijn ogen zeggen dat inwoners hun best doen om milieubewust aan de slag te gaan en de overheid kijkt waar ondersteuning geboden kan worden om die doelen te behalen.

In mijn ogen is het geen optie of goodwill, maar een must om doelen te bereiken die de toekomstige bewoners van deze planeet ook nog een reële kans geven. Huidige bewoners ontmoedigen helpt daar in ieder geval niet aan mee. Zoals gezegd … een gemiste kans en zoals Maxima het zou zeggen: “Een beetje dom.”

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook