We're in beta!

Op een mooie warme zomerdag …

We kunnen in Nederland over het weer praten zoals niemand dat kan. Het is zelden goed, of de winters zijn niet koud genoeg en als er sneeuw ligt dan mag die na enkele dagen wel weer weg of het is te glad. Het regent niet of veel te veel en denken naar het zonnige zuiden te moeten, omdat hier zo weinig zon is. Na het boeken van een last minute naar warmere streken, wordt het plots bloedheet in Nederland, een hittegolf … en dan mopperen we weer dat het hier alles of niets is.

Alle ongenoegens over de warmte
Het is me eerder opgevallen, maar de dagelijkse begroeting van de collega’s gaat behalve over het elkaar een goede ochtend wensen ook over het weer. Vrijwel direct komt ter sprake dat het weer zo ongelooflijk warm gaat worden vandaag. Dat is niets nieuws, maar we vinden toch dat we het elkaar moeten laten weten. Een collega kan helemaal niet tegen het warme weer en wordt er bloedchagrijnig van. Wellicht dat we elkaar om die reden waarschuwen.

De eerste de beste klant die langskomt geeft eenieder die het weten wil ook nog even mee dat het erg warm is en de airco in zijn vrachtauto erg belangrijk voor hem is. Hoewel ik in de ochtend mijn airco in mijn auto nog niet gebruik, ik rijd door het boerenlandschap met een raampje open, snap ik dat de airco nu een gewild object is. Ik word er persoonlijk niet vrolijk van, want mijn ogen reageren erop met roodheid en jeuk, alsof mijn langharige katten de losse haren richting mijn gezichtsveld transporteren. Op de zaak staan er ouderwetse vennen aan en daar reageer ik beter op. Lekker zo’n ding voor mijn bureau en ik kan normaal werken.

Dan belt er een klant voor informatie en het eerste waar hij mee begint is, hoe warm het is en dat het donderdag nog warmer gaat worden. Alsof ik dat niet wist …. De schoonmaakster stuurt en app dat ze vroeg komt in verband met de hitte, een coaching gaat niet door, want persoon in kwestie vindt het er te warm voor en een vriendin belt haar bezoek dit weekend af, want ze moet dan zolang in de auto en dat voelt niet prettig als het warm is (ook al heeft ze airco).

Het is nooit goed
Enkele weken geleden hadden we een paar dagen achter elkaar flinke regenbuien en daar werd iedereen weer chagrijnig en depressief van. De mist die we in juni in de ochtend hadden leverde files en boze mensen op. Dit omdat men na de mist ten minste een lekker zonnetje in gedachten had, maar in plaats daarvan was het de hele dag bewolkt. De twee dagen dat het begin van het jaar glad was, waren gevaarlijk en leverde gedoe op. Immers, er was niet gestrooid voor auto’s en bussen en de trein liep niet op tijd vanwege bevroren rails of zoiets.

Kortom, het houdt de gemoederen bezig, want ik vraag me af wanneer het wel goed is. Menigeen wordt er chagrijnig van … Gelukkig hebben we wel altijd gesprekstof op het werk, in de winkel of in de lift.

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook