We're in beta!

Woon-werkverkeer, maar dan relaxed

Soms kan het niet anders en soms wel … relaxed in de auto naar en van het werk. De files worden er op de A-wegen niet minder op. Als je een N-weg neemt, wordt deze ook al als sluipweg gebruikt. Tevens wordt er op deze wegen gejakkerd om met een zo hoog mogelijke snelheid het werk te bereiken. Niet dat je met die paar minuten eerder zoveel opschiet, maar dat terzijde. Echter, als je de mogelijkheid hebt om een andere route te nemen … dan raad ik dat iedereen aan. Wat beter dan zonder stress te pendelen!

Gewoon druk of stress?
Drukte op het werk is eigenlijk normaal te noemen en eerlijk, het is helemaal niet erg om fysiek en/of mentaal hard te werken. Het gaat eigenlijk meer om de stress die je ervaart en dit gedurende langere tijd. Iedereen weet dat dat de gezondheid geen goed doet. Om nu een beter begin van je werkdag te hebben, is het wellicht zinvol eens te kijken of er geen andere route is die je kunt bereiden om op je werk te komen (en desgewenst ook weer naar huis). Het klinkt zo simpel, maar soms zijn zaken nu eenmaal simpel.

Woon – werk
Als je ergens woont en je woont daar met plezier, dan is het altijd zinvol om te kijken of je binnen een straal van zo’n 30 minuten rijden ook je werk kunt hebben. Heb je een ultieme baan en wil je daar wel voor verhuizen, dan is het goed om te proberen ook die 30 minuten aan te houden. Het wordt als dé ultieme tijd gezien om in alle rust van privé naar werk om te schakelen en vice versa. Alleen dan moet je “bumper aan bumper rijden”, wat zeker op veel A-wegen dagelijkse kost is, niet als stressvol ervaren. Helaas, dat geldt voor veel mensen wel. Echter, voor hetzelfde geld … lees tijd … kom je relaxed op het werk of ’s avonds thuis. Het kan echt, je moet er alleen wellicht een beetje moeite voor doen.

Ontdek de regio
Zo heb ik gekeken, toen ik een ander huis zocht, binnen welke cirkel ik dan zou moeten zitten en wat voor wegen er in de regio waren. Ik ben behalve huizen gaan kijken, ook door de regio gaan rijden. Even nadat ik mijn droomhuis had gevonden, heb ik ook mijn ultieme weg gevonden. Ik stap enkele minuten eerder in de auto om toch om dezelfde tijd aan te komen op mijn werk, alleen ik rij relaxed in mijn geval de Lekdijk langs de rivier af. Ik rij langs gehuchten, boerderijen met dieren en een enkele fietser. Ik kom in de ochtenduren op zo’n 20 kilometer pakweg 5 auto’s tegen. Dit is zo, omdat de meeste mensen via een N-weg de A-weg nemen, want dan kan je doorrijden (denk je). De N-weg staat doorgaans voor 80 kilometer per uur, maar zelfs tot ruim boven de 100 kilometer per uur is geen uitzondering. Behalve dat ik bumperkleven irritant vind, want als ik er rij dan houd ik me aan de 80 kilometer, is het ook nog eens onverantwoordelijk rijgedrag. Er komen allerlei boerenerven en smalle landweggetjes op uit en niet alles geeft evenveel zicht.

Dat jakkeren zien sommige mensen wellicht als sport en dat is prima, maar persoonlijk rij ik liever enkele minuten langer en geniet van de omgeving. Dat je op die wegen maar 60 kilometer per uur mag, is voor mij een gegeven waar ik wel mee kan leven. Mijn drukke dag op een ontspannen manier beginnen en op een zelfde manier weer naar huis kunnen, vind ik meer waardevol. Misschien ook eens het proberen waard?!

29/06/2018

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook