We're in beta!

Eigen identiteit

Het valt me op dat zaterdag dé dag is dat wandelaars de benen nemen. Wat me nog meer opvalt en eigenlijk bevreemd, is dat er nogal wat stellen zijn die een soort gezamenlijke identiteit zoeken in de vorm van exact dezelfde kleding. Daar komt bij dat uniseks kleding er ook nog eens aseksueel uitziet. Dat kan ook niet anders, maar ik vraag me dan af … waarom?

Met het gegeven dat je met iemand een setje vormt, is niets mis. Maar er gaat in mijn perceptie wel iets mis als je bewust kiest om exact hetzelfde te dragen, soms zelfs dezelfde zonnebril en wandelschoenen. Nou zien wandelschoenen er over het algemeen sowieso nogal lomp uit, op een of andere manier kan dat niet anders. Tenminste dat denk ik, want anders zou iemand het toch wel geprobeerd hebben.

Het valt me enig moment op, als ik met de hond gewandeld heb en nog even ga zitten om te genieten van het uitzicht, dat ik langs een wandelroute zit. Het lijkt een officiële wandelroute, want ik zie tientallen wandelaars voorbij komen. Sommige met rugzak, flesje water en vooral goede zin. Mensen hebben er lol in en dat snap ik wel een beetje, ik kan ook genieten van een lekkere wandeling met de hond.

Plots valt mijn oog op een stel waar de vrouw duidelijk de broek aan heeft en de man instrueert waar hij moet lopen én in welk tempo. Nou zie je dat wel meer, maar hun lichtblauwe outfit valt me nog meer op. Het is een lichtblauw pak, wat een soort combinatie van een trainingspak en een huispak is. De koortjes zijn zwart/wit gevlochten en de onderkant heeft een zwarte strook. De pet die ze uiteraard ook beide dragen, past qua kleur prima bij deze sportieve duo outfit. Ik schat het stel midden vijftig, beide zijn licht grijzend en beide hebben ze een kortgeschoren kapsel, wat vooral erg gemakkelijk is. Zoals men zegt dat de baas op de hond gaat lijken, gaat dit stel op elkaar lijken.

Met de beste wil van de wereld snap ik daar helemaal niets van. Tijdens je wandeling wil je comfortabel gekleed zijn. Lekker ademende kleding en goede schoenen … dat snap ik allemaal. Echter, wat maakt dat een of beide bedenken dat ze maar hetzelfde moeten gaan dragen. Moet de buitenwereld zien dat ze een setje zijn? Hoe belangrijk is het wat de buitenwereld dit weet? Gaat het leven niet om andere dingen dan dat?  Ik probeer mijn gedachten er omheen te wikkelen, maar het lukt me niet echt.

We zijn allemaal mensen en hoewel we één soort zijn, is iedereen net weer even anders en dat maakt mensen juist zo leuk om naar te kijken. Ja ik weet het, minimaal tachtig procent zijn volgers, kudde dieren zoals je wilt. Echter, dat maakt mensen niet minder leuk als individu. Die kleine nuanceringen ontdekken, maakt het juist interessant. En nu ik er zo op let, ik heb inmiddels al meerdere uniseks geklede setjes voorbij zien komen. Net nog twee vrouwen die gezellig gearmd liepen met allebei een bordeauxrood trainingspak met zwarte bodywarmer én een vrijwel identieke boblijn. Ik vraag me af of ze dat dagelijks doen, dat is namelijk wel het nodige afstemmen of zou een van de twee de kleding de avond tevoren al klaar leggen? Hoe dan ook, ik snap niet veel van dit proces en ik blijf me verbazen als ik weer een dergelijk setje voorbij zie komen.

2/6/2018

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook