We're in beta!

Die vrouw op het bankje…

Een plek om inspiratie op te doen, kan voor iedereen anders zijn. In mijn geval is dat een bankje aan het water. Dat kan een idyllisch beekje zijn, een grote rivier of zelfs de kustlijn. Stromend water is bij mij het toverwoord.

Water is leven, maar stromend water is ademhalen voor mij en dat vind ik op mijn nieuwe plek aan de Lek. De watertjes in mijn achtertuin zijn zeker idyllisch, maar voor mij is de stromende rivier meer een slagader en het trekt me dagelijks. Gelukkig heb ik een hond en dat maakt dat ik heel legitiem dagelijks een route loop, waar onderweg een heerlijk bankje in het gras op de dijk staat. Vanaf dit bankje kan je alles op en aan het water overzien. Mijn  hond vermaakt zich prima met andere honden die voorbij lopen, een verdwaalde kat die de uitdaging aangaat of wat eenden die even aan land komen.

De inspiratie die ik op doe kan werkelijk van alles zijn en varieert van het geven van een invulling aan een nieuwe nog te verbouwen ruimte in het huis, tot een financiële oplossing bij een klant of een wending in mijn onder handen zijnde script. Ik verbaas me er wel eens over, maar het schijnt eenvoudig te verklaren te zijn. Bij het stromende water kan ik alle gedachten (even) loslaten en dat geeft ruimte in het hoofd. Ruimte die bijvoorbeeld gebruikt kan worden om tot oplossing van allerlei problemen te komen.

Op mijn terugweg naar huis kom ik verschillende mensen met honden tegen, het is vast “uitlaattijd”. Menig hondeneigenaar heeft er na een dag werk niet zoveel zin meer in en menig hond is extra uitgelaten, want zij of hij mag weer even hond zijn en lekker rennen en spelen. Ik kom vlak bij mijn huis een vrouw tegen met haar twee honden en ze zegt: “Oh, woont u hier … u bent toch die vrouw op het bankje”. Ze loopt, zonder dat ik dat weet, blijkbaar nog wel eens achter me langs als ze de honden uitlaat en heeft me vaker zien zitten. “Dat u de rust op kunt brengen om even op het bankje te gaan zitten.”  Enkele jaren geleden zou ik waarschijnlijk hetzelfde gezegd hebben, maar inmiddels weet ik dat je per saldo veel productiever bent als je ook regelmatig die bekende time out neemt. Redenen om het niet te doen, bepaal je echt altijd zelf. Je stelt je prioriteiten anders en dat is natuurlijk ook oké.

Maar voorlopig ben ik voor deze dame en haar dochter die vrouw op het bankje….

28/05/2018

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook