We're in beta!

Kies de professional voor het ontwerpen van je huisstijl

Een huisstijl ontwerpen … voor de een “noodzakelijk kwaad” en voor de ander “essentieel” voor zijn/haar onderneming. Hoe je er ook over denkt, feit is dat een goed gekozen huisstijl absoluut van toegevoegde waarde is. Hoe werkt dat proces en wat levert het je concreet op?

Een goede huisstijl kan je onderneming versterken en natuurlijk zal zich dat niet direct laten vertalen naar harde euro’s. Maar een huisstijl is ook iets wat je over een langere periode gaat helpen c.q. gaat versterken. Als het goed is, is het een “vertaling” van je onderneming en dusdanig opgemaakt dat het bij je (potentiële) klanten blijft hangen. Je wordt herkenbaar aan de gekozen kleuren, de pay off, het logo en het allerbeste is natuurlijk dat de overall compositie de filosofie van je bedrijf uitstraalt.

Kan je dat zelf? Ja, een enkeling komt er helemaal zelf uit en dan kan een professional het eventueel nog wat finetunen. Echter, voor de meeste mensen geldt “ieder zijn vak” en dus ben je niet bekwaam genoeg om dit helemaal zelf te doen. Dan hoor ik mensen zeggen: “Jawel, dat kan ik zelf wel.” Mijn ervaring is dat we ons over het algemeen overschatten als het gaat om het componeren van een complete huisstijl, met alles wat daarbij hoort. Dat is lastig te vernemen, want we hadden het zo mooi bedacht en wie kent mijn bedrijf beter dan ikzelf … Vervolgens komt er een professional in beeld die “mijn verhaal” zo naar het rijk der fabelen verplaatst.
Geloof mij maar, de echte professional doet dit niet om er zelf even een leuke klus aan over te houden, want wat goed is is goed en wat niet goed is is niet goed. Een echte professional is een partner voor langere duur en gaat niet “even” voor de quick win.

Hij of zij vraagt je in de beginfase dan ook het hemd van lijf om je te doorgronden en zo dat plaatje te componeren wat als een goed zittende jas past. Hij of zij moet je passie/je verhaal goed vertalen en dat is nu eenmaal een vak apart. Niet zelden wrijft of wringt het in het begin even, zeker als je zelf al je gedachten hebt laten gaan over je huisstijl. Dat hoort er nu eenmaal bij. Alles bij elkaar kan ik me geen ondernemer/manager uit mijn netwerk bedenken die niet blij is met een goed gekozen en vormgegeven huisstijl. Persoonlijk vind ik een goed voorbeeld: https://www.bureau-daan.nl/diensten/logo-huisstijl-ontwerp/ Gun jezelf een goede huisstijl!

16/3/2018

 

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook