We're in beta!

Zondagochtend, een moment van bezinning

Ik heb een druk leven, daar kies ik zelf voor. Echter, ik realiseer me ook dat juist als je het druk hebt, die balans zo belangrijk is. Ik ben van mening dat dit essentieel is om op alle fronten optimaal te kunnen functioneren, of dat nu thuis, op school of op het werk is. Om die reden trek ik me met enige regelmaat terug en voor mij is dat met mijn hond de natuur in. Perfect, denk ik …

Ik woon langs een grote rivier en ik geniet van groen en het water. De zondagochtend probeer ik dan ook vrij te houden om lekker met de hond erop uit te gaan, halverwege een strategisch plekje op te zoeken om even te genieten van het prachtige uitzicht over het water. Tot zover gaat alles nog goed.  Echter, het overkomt me steeds vaker dan een mede hondenwandelaar die dit prachtige uitzicht ook kent, niet alleen “goedemorgen” zegt en dan weer doorloopt of ook een plekje uitzoekt om van te genieten. Nee, hij begint dan over zijn (maritieme)carrière die even achter hem ligt en wat hij allemaal wel niet gepresteerd heeft. Dit gaat heel subtiel, want het begint met het mooie uitzicht, wat ik alleen maar kan beamen, maar voordat ik het weet gaat het over hele andere dingen.

Ik “hum” een keer, knik een keer of zeg “zeker” en denk subtiel aan te geven, dat ik daar niet ben gaan zitten, wachtend op iemand die zijn levensverhaal wil vertellen. Maar ik ben niet duidelijk genoeg en hij gaat door. De lokale politieke mensen maken er een bende van en ook dat weet hij beter vorm te geven en tenslotte orakelt hij dat mensen te veel troep in de natuur gooien. Hoewel ik het met dat laatste eens ben, ga ik het gesprek er niet over aan. Anders kom ik helemaal niet meer van deze man af. Gelukkig worden zijn honden een beetje onrustig en een van de twee lijkt er vandoor te willen. De man heeft er moeite mee dat zijn hond hem als het ware dwingt om verder te lopen, maar ik vind het een tophond!

Ik ga nog even verzitten met mijn rug naar het pad, tussen de bomen en kijkend naar het water waar de schittering van de zon het geheel sprookjesachtig maakt. Mijn moment om mijn gedachten via het water en wolken weg te laten drijven en hét moment van bezinning. Toch nog even een heerlijk moment om zo mijn zondagochtend mee te beginnen.

27/8/2017

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook