We're in beta!

Boze mannetjes met macht

Natuurlijk kan je managen zoals Trump het doet. Je kijkt woest, handelt woest en dan gaan er altijd een stel mensen voor je rennen. Kan je jezelf daarna op de borst kloppen dat je het goed gedaan hebt. Tja, en toch gaat die man zichzelf nog tegenkomen. Immers als je de baas bent over een bedrijf kan je nog vanuit hiërarchie iets doen, maar als president is dat maar van één kant zo. Je moet eigenlijk in gesprek gaan om iets voor elkaar te krijgen.  Hoewel deze Bokito daar alleen nog niet van doordrongen is, zit er voor managers in spe een perfecte leerschool in … hoe het niet moet.

Als je leiding gaat geven bereik je voor de organisatie meer als je mensen hebt die zelf nadenken en datgene voor je willen doen om je afdeling over bedrijfsonderdeel verder te brengen. Bovendien samen kom je tot meer en is één en één geen twee, maar wordt het mogelijk drie. Het lijkt intensiever als je het gesprek met je mensen aan moet gaan en ze laten snappen waarom je de dingen wilt zoals je ze wilt, dan wanneer je slechts een ‘bevel’ geeft. Maar onder de streep maak je het jezelf gemakkelijker, je krijgt betere en meer gemotiveerde mensen en je eindresultaat geeft meer kans op continuïteit.

Maar ja, als ik naar de Amerikaanse regering kijk, is het aantal mensen dat op dit moment vervangen is, al enorm. Terwijl de man er net een maand zit. Op zich is het ook wel weer logisch, want trekt aan wat je bent en dat geldt ook voor Trump. De man omringt zich met nog meer van die boze mannetjes met grote ego’s die behoorlijk wat last hebben van kopieergedrag. En ja, Bokito ging vervolgens ook uit zijn plat toen een dame hem iets te nadrukkelijk aan bleef kijken. De kans dat deze boze mannetjes vroeg of laat over de schreef gaan, is dus zeerwel aanwezig.

Nou kan je nog zeggen dat als dit in een onderneming aan de orde is, dat die onderneming hier slechts schade van kan ondervinden. Met een wereldmacht als je ‘bedrijf’ ligt dat iets gevoeliger en dat geeft reden tot zorg. Immers, er zijn in de wereld nog meer boze mannetjes aan de macht. Dat zet me eigenlijk weer aan het denken dat we iets grondig fout doen. De mensheid moet wellicht maar eens in de spiegel kijken, want de reden dat er zoveel boze mannetjes rondlopen is ook ergens een afspiegeling van. Dus toch maar meer managers aan de slag die liefdevol managen. Goed managen vanuit dat oogpunt … dat is pas echt krachtig.

14/2/2017

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook