We're in beta!

Goede voornemens omzetten naar de praktijk

Leuk hoor, al die goede voornemens zo aan het begin van het nieuwe jaar. Hebben deze voornemens ook daadwerkelijk een functie? Jazeker, ik ben van mening dat het dit moment een frisse start kan zijn voor een verandering. Echter, of deze verandering succesvol gaat zijn, hangt af van je mentale toestand. Maar ja, nou net daar maken we nog wel eens een foutje.

Zo aan het begin van het nieuwe jaar – nog uitbuikend van als die ‘volle’ feestdagen – komen we al kijkend in de spiegel tot de conclusie dat sommige dingen anders moeten. We bedenken dat er wat kilo’s af moeten, dat die nieuwe relatie er toch maar echt eens moet komen of dat het afscheid nemen van de oude relatie definitief gemaakt moet worden. Maar je kunt ook uitgekeken zijn op je oude baan of je moet nodig je huishouden weer eens op orde brengen en houden. Kortom, het kan echt van alles zijn. De jaarwisseling kan dan een mooi ijkmoment  zijn en perfect voor een nieuwe start.

Toch komt er meer bij kijken. Immers, enige verdieping in het onderwerp, zoals hoe aan te pakken en wat heb je er voor nodig, zijn zaken die niet over het hoofd gezien mogen worden voor een vliegende start. We nemen alles mee in ons ‘winkelwagentje’ om die frisse start te bewerkstelligen, behalve onze mentale toestand. Laat dat nu net een van de belangrijkste dingen zijn die bij een verandering altijd goed moet werken.

Iedere verandering staat of valt met hoe jij er mentaal in staat. Immers …  ben je er echt aan toe, sta je sterk genoeg in je schoenen voor een verandering en ben je in staat woorden naar daden om te zetten én last but not least … ga je het ook volhouden. Kortom, een (stukje) gedragsverandering is bijna altijd een must. Verdiep je eerst hier eens in. Meer informatie?

Levensfilosofie
Menselijke psyche

Succes!

12/1/2017

 

 

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook