We're in beta!

Oprecht fijne (feest)dagen …

Het hoort er natuurlijk bij zo tegen het eind van het kalenderjaar … we wensen elkaar prettige dagen – al dan niet met een religieus tintje – toe en een prettig nieuwjaar. Toch zie je zoveel ‘gestandaardiseerd’ materiaal voorbij komen, dat je je afvraagt in hoeverre je bewust iemand het allerbeste toewenst.

Ik spraak laatst iemand die al jaren een pakket aan kaarten op de post doet, jawel hij heeft het digitale tijdperk in deze nog niet toegelaten binnen zijn bedrijf. Als ik hem aanspreek op het pakket en vraag in hoeverre hij ook daadwerkelijk al deze mensen kent én alle goeds toewenst zegt hij: “Eerlijk, een aantal ken ik er nog wel, maar nieuwe contactpersonen niet en met sommige heb ik ook wel eens mot, dusse….” Hij moet om zijn eigen woorden glimlachen. Natuurlijk kan je iemand waar je wel eens problemen mee hebt toch een prettig nieuwjaar wensen en als je iemand een kaartje stuurt die je eigenlijk niet kent, kan je net zo goed iedereen alle goeds toewensen.

Dat laatste is eigenlijk precies wat ik enkele jaren geleden tegen mezelf heb gezegd, op het moment dat ik vond dat ik weer eens een goed gesprek met mezelf moest hebben. Geen specifieke kaarten in de brievenbus bij de voordeur of de digitale brievenbus, maar iedereen die je bericht leest gewoon het allerbeste toewensen. Dat is ook precies wat ik wil en ook de mensen waar ik onenigheid mee heb (gehad) of mensen die andere mensen iets aangedaan hebben. Als iedereen de ander toch oprecht alle goeds toewenst, dan verklein je langzaam gevoelens van haat, angst, agressie en wrok in deze vurige wereld. Dat lijkt me tevens een mooi idee om het nieuwe jaar mee in te gaan.

Dus bij deze wens ik echt iedereen die dit bericht leest, alle goeds voor de (nabije) toekomst!

Boeddha:
“In deze wereld zal haat nooit beëindigd worden door haat, maar door liefde; dit is een eeuwige waarheid…
Overwin woede met liefde, overwin het kwade met het goede.
Overwin de vrek met vrijgevigheid, overwin de leugenaar met de waarheid.”

16/12/2016

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook