We're in beta!

Vrijdag de 13e…

11-12-12_vingersgekruistBijgeloof en waar het vandaan komt, we weten het niet exact. De een heeft het over de dag dat Jezus gekruisigd werd en dat in combinatie met de 13e. De andere verklaring is dat destijds de Romeinen op deze dag doodvonnissen voltrokken of te denken valt ook aan het laatste avondmaal van Christus, hier schoven immers 13 mensen aan. En zo zijn er nog meer mogelijkheden.

Feit is dat we het gewoon niet weten en bijgeloof zit nu eenmaal in de mens. Behalve vrijdag de 13e, moeten we vooral niet onder ladders doorlopen, vermijden we zwarte katten en de 13e etage van het hotel (als deze er al is).  Zo werkt de psyche dus ook. Het gevolg van dit alles is, dat het meer invloed op de economie heeft dan we ons realiseren. Werk verzuimen op deze dag vindt beduidend meer plaats en sommige mensen willen niet eens transacties uitvoeren. Voordeel is wel dat we voorzichtiger zijn en er minder ongevallenmeldingen binnen komen. De meest irrationele mensen onder ons komen zelfs het huis niet uit.

Hoe interessant is de psyche….. Bijgaand verschillende artikelen die ons nog meer over de opmerkelijke psyche vertellen.

De fascinerende menselijke geest

 

13/5/2016

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook