We're in beta!

Oranjemeiden

635019213277358869Het koningspaar is op zijn 49ste verjaardag met de drie dochters in Zwolle … wat een tafereel. Ik sla het, met dit druilerige weer, maar eens via televisie gade. Het gezin kost de samenleving immers genoeg, dus ik wil het allemaal wel eens bekijken.

Behalve dat het mij vanaf het eerste uit-de-bus-moment opvalt dat het allemaal oprecht oogt, valt mijn oog eigenlijk direct op de drie dochters van het koninklijk paar. Drie meiden met als eerste Amalia die echt aan het puberen is, maar zich realiseert dat ze niet mag rebelleren in het openbaar.
“Hé hallo, ik wil wel make-up op” zal ze eerder gezegd hebben en jawel ik zie in ieder geval mascara op die Koninklijke ogen. Dochter twee die net genezen is van een gebroken been, is nog een meisje. Toch is ook zij zich bewust van haar uiterlijk. Ze heeft samen met haar oudere zus de krultang gehanteerd. Ze heeft in tegenstelling tot de lichtblonde lokken van haar zussen een mooie lichtbruine haarkleur. Ze manoeuvreert haar mooi gekrulde lange lokken telkens naar voren, goed voor het plaatje. De jongste is echt de jongste en nog een meisje. Haar interesseert het nog niet zoveel hoe ze eruit ziet, maar geeft wel gedwee met haar zusjes vele handjes.

Op enig moment gaan de jasjes aan voor twee van de drie meisjes, want het koelt af zonder zon. Uiteraard worden de haren weer mooi gedrapeerd op de kragen van de modieuze jasjes. Zelfs als pa zijn arm om een van de meisjes heen slaat, moeten de haren op een subtiele manier goed gedaan worden. Misschien vragen ze pa na thuiskomst wel dit nooit meer te doen. Zouden ze die nonchalante ijdelheid van moeders hebben? Dan is diezelfde moeders plots haar dochters kwijt en roept in zijn algemeenheid: “Heeft iemand mijn dochters gezien?” Nou denk ik niet dat de vele tientallen veiligheidsmensen de Koninklijke dames kwijt zullen raken, maar het krioelt wel rond en het zicht ben je zo kwijt als moeder … ook als Koninklijke moeder.

Bij de afsluiting wordt er stevig gezongen en gedanst en dan valt het me op dat dochter twee Alexia naast het gezicht ook de flexibele Argentijnse heupen van haar moeder lijkt te hebben. Ze heeft duidelijk ritmegevoel en heeft moeite stil te staan. Koningsdochter nummer één is – inclusief haar beugeltje – het evenbeeld van haar vader, met uitzondering van zijn blauwe ogen. Ik vraag me trouwens af of ze daar blij mee is. Maar ach, ze is nog jong en er kan nog van alles gebeuren. Dochter drie Ariane lijkt een mengeling van beide en heeft opvallend aparte ogen. Ze heeft het uiterlijk van een meisje dat je ieder moment van de dag wilt knuffelen.

Resumeren … Als ze de handelsgeest en de openheid van de ouders hebben, zullen deze aanstaande dames prima ambassadeurs voor ons land worden. Deze dames zullen t.z.t. toch ook Nederland op de economische, toeristische, sportieve en culturele landkaart moeten zetten. Gelukkig zijn het er drie met een modebewuste intelligente moeder en een volhardende vader die alles op sleeptouw neemt. Ik geloof dat ik mijn belastinggeld niet terug ga vragen…

27/4/2016

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook