We're in beta!

Veranderingen verrijken

44119132318-thumb1De meeste mensen houden niet van veranderingen, maar veranderingen verrijken. Al is dat niet hetgeen er in de meeste mensen opkomt als het veranderingsproces gaande is. Voor meel mensen is vasthouden aan het oude vertrouwde vaak de enige optie, al was het maar omdat men niet anders kan. Maar er kan wel degelijk een mindset plaatsvinden die het proces inzichtelijk maakt en je laat zien wat het op kan leveren.

Veranderen is voor ruim tachtigprocent van de mensen niet iets waar ze op zitten te wachten. Het huidige is bekend en als je een bepaalde levensstandaard hebt bereikt, willen de meeste mensen daaraan vasthouden. Is dat oppervlakkig? Mogelijk, maar het is wat het is.
Veranderingen kunnen je nieuwe inzichten of een andere levensstijl brengen, maar belangrijker nog … veranderingen kunnen je tot essentie van het leven brengen. Dat laatste is iets waar de westerse wereld langzaam steeds verder vanaf drijft als we niet iets ondernemen. En als de mens niets doet, kan de aarde zomaar bepalend zijn.

Hoe dan ook, veranderingen doen wat met je en veranderingen kan je eigenlijk ook niet tegenhouden. Het krampachtig  vasthouden zal eerder tegen je werken en kost alleen maar energie. Dit geldt zowel voor de privé- als werksituatie … ga uit van je eigen kracht en handel, Dit geldt voor iedere situatie en dus ook als veranderingen in je leven dreigen te komen. Uiteindelijk zal je het altijd zelf moeten doen.

Enkele artikelen in het kader van hoe met veranderingen om te gaan, hoe ze kunnen verrijken en je het proces kunt keren:

Veranderingen verrijken het leven

Grote veranderingen dichtbij

Hoe pak je veranderingen aan?

Veranderingen ervaren

Veranderingen in het leven

14/2/2016

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook