We're in beta!

Plannen voor 2015? Zet die volgende stap…

doelen-stellen

 

Veel ondernemende mensen zijn rond de jaarwisseling of eigenlijk daarvoor al, lekker actief. Nieuwe plannen maken voor het komende jaar en gericht aan de slag gaan … of is dat laatste toch niet helemaal het geval?

Bij het maken van plannen is de vervolgstap, namelijk een plan van aanpak én concrete invulling geven aan al die plannen, misschien nog wel belangrijker dan de plannen zelf. Plannen maken kunnen namelijk nogal wat mensen (de niet realistische plannen daargelaten), maar het handen en voeten geven op een manier die slaagt of minimaal grote kans van slagen heeft, is een stap die gezet moet worden door iemand die dat kan. Namelijk de man of vrouw die strategie en visie om kan zetten naar praktische invulling.

Soms ben je als ondernemer multifunctioneel en kan je dat zelf, maar voor veel ondernemers geldt dat ze prima plannen kunnen maken, maar juist niet die volgende stap kunnen zetten. Waar dat aan ligt heeft meer te maken met het type mens wat men is en er is dus geen sprake van “goed” of “fout”, slechts datgene doen waar je goed in bent.

Als je je dat realiseert als ondernemer, moet je dus tijdig de juiste “handjes” regelen om je plannen dat vervolg te geven. Nu zitten we al in januari, maar toch … als je in december een brainwave hebt gehad, het voldoende onderbouwing heeft, dan kan het prima als speerpunt voor 2015 gelden.
Eigenlijk komt het er dus op neer dat je de juiste mensen om je heen regelt, om datgene te realiseren wat je wilt realiseren. Neem de actie en get things done!

17/1/2015

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook