We're in beta!

Doelen stellen én in actie komen

doelen-stellenHet nieuwe jaar beginnen is ook een moment van nieuwe doelen stellen. Je hebt er ongetwijfeld al over nagedacht en nu is het moment. Je spreekt het uit, legt het vast … en komt tot actie. Maar niet zomaar … zorg dat je er ook plezier aan beleefd.

De weg naar het doel
Doelen stellen is mooi, het moet niet krampachtig zijn, maar je mag best wel doelen stellen die uitdagend zijn en waar je wat voor moet doen.  Het is belangrijk je doelen zo te stellen, dat je ook nog plezier hebt op weg naar het doel. Of dat nu in werk of vanuit de privésfeer is, het gaat om datgene te realiseren wat als doel gesteld is op een manier die vreugde oplevert.

Lol levert energie op
Zo kan de commerciële man of vrouw een target hebben, maar het spel om te komen tot het behalen van die target is datgene waar het om gaat. De office manager moet regelen en kan als doel stellen dat alles nog efficiënter en effectiever plaatsvindt, waar je weer een percentage aan kunt hangen. Als deze office manager echter op zijn/haar tenen moet lopen, schiet het niet op. Het spel om datgene nog sneller en beter te realiseren, maakt het werk ook leuk.

Zo kan je dit loslaten op ieder te stellen doel … ook als dat niet de meest leuke doelen stellen zijn. Enkele kilo’s er af als je graag eet of sporten als je niet van sporten houdt. Toch geldt ook hier, dat als je de leuke aspecten boven kunt halen, het veel beter gaat en de kans dat je het volhoudt, vele malen groter is. Niet te lang er bij stilstaan, maar er voor gaan en dus in actie komen.
Probeer het maar eens … proost dus op het nieuwe jaar en ga er voor!

2/1/1015

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook