We're in beta!

Overdenken en verbeteren

download (2)Wat je ook doet, als je als mens c.q. ondernemer verder wilt komen in het leven, moet je af en toe achterom kijken. Niet bang zijn voor wat je ziet, want gedane zaken nemen geen keer. Maar je kunt er wel voor zorgen dat je het in de toekomst beter doen. Eind van het jaar is vaak zo’n moment om terug te kijken, misschien een beetje te mijmeren en in 2015 weer met volle kracht vooruit te gaan.

Praten en spiegelen
Neem er de tijd voor om over je schouder te kijken en na te denken over belangrijke zaken die het voorbije jaar gepasseerd zijn. Wat is goed gegaan en wat niet of zou minimaal beter kunnen?  Waar heb je de plank volledig misgeslagen of kansen laten liggen? Iedereen heeft wel zaken die hij of zij net iets anders / beter zou willen doen en misschien was je er 2014 er nog niet klaar voor … maar in 2015 wel. Wie zal het zeggen…

De een zet zichzelf die altijd confronterende spiegel voor en de ander wil sparren met iemand die een soort spiegel is. Er is geen goede of foute manier, alleen is het wel van belang dat je zorgvuldig een proces analyseert en serieus bekijkt hoe het beter had gekund. Met name wat je eigen rol in het geheel is geweest, zijn aspecten die je verder brengen.

Wees ook trots!
Natuurlijk zullen er ook zaken goed gegaan zijn en daar mag je best nog een keer trots op zijn, dat hoort ook bij het terugkijken. Immers, de zaken die goed gegaan zijn leveren ook weer input voor 2015. Maar de winst valt te bepalen bij de zaken die nu niet goed (goed genoeg) zijn gegaan, want als je dat in 2015 ook goed aanpakt, wordt je jaar nog succesvoller.

Je hebt niet altijd alles zelf in de hand, maar dit soort processen wel en dat is hét begin voor meer succes. Ik wens iedereen fijne dagen en zakelijk een sprankelend en succesvol 2015!

20/12/2014

 

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook