We're in beta!

Lol in je werk!

waar je goed in bent
Het klinkt voor de een als vanzelfsprekend en voor de ander helemaal niet. Maar als je je beseft hoeveel uur je in je leven werkt, dan is het eigenlijk vanzelfsprekend dat je ook lol in je werk moet hebben. Toch is dat lang niet altijd het geval en waarom is dat toch?

Handelen uit angst of gewoon lui?
“Doen waar je goed in bent” dat roep ik al jaren en behalve dat dit je het gemakkelijkste afgaat, is de kans ook het grootst dat je er lol in hebt. Het schept immers vreugde als je de dingen doet die goed gaan, waarvoor je niet continu op je tenen hoeft te lopen en je op een acceptabele manier een volgend stap kunt zetten (om er wel een stuk uitdaging in te houden).
Maar we laten ons vangen in functies die “ook wel leuk lijken” of omdat er weinig werk is in de sector waar je voorkeur ligt. Dat je iets tijdelijk doet waar net even iets minder vreugde uit te halen is, kan altijd. Alleen verzanden nogal wat mensen hierin en vinden of zoeken de energie niet meer op, om toch dat weet te gaan zoeken waar ze echt blij van worden. Soms een beetje gezapig, soms gewoon lui en soms angst om iets te verliezen, wat dat verliezen dan ook in mag houden. Dat is jammer, want het onthoudt je van nogal wat.

Gun jezelf de ruimte!
Soms kan je het met enige creativiteit ook wat breder zoeken en soms kan een professional je daarbij helpen al je moeite hebt het zelf te doen. Als je bijvoorbeeld van verkopen houdt en je bent er goed in en hebt dit jaren in een bepaalde sector gedaan, kan het geen kwaad je weer eens te verdiepen in andere sectoren. Zeggen dat je daar minder affiniteit mee hebt weet je pas, als je je er in verdiept hebt. Bovendien, als je blij wordt van verkopen dan gaat dit toch boven wat je verkoopt? Misschien dat je je in het begin wat meer onzeker voelt, maar geef jezelf de ruimte. Ditzelfde geldt eigenlijk voor al het werk wat er te vinden is. Zolang je jezelf de ruimte gunt om het te onderzoeken, heb je kans weer die baan te vinden waar je lol uit kunt halen. Zorg dat je scope groot genoeg is en beperk je niet teveel, als je echt wilt kan je vaak meer dan je denkt.

Voor de meeste mensen geldt dat ze behoorlijk wat jaren moeten werken en het wordt er niet korter op. Dan kan je maar beter lol hebben in je werk en feitelijk is het nooit te laat om er achter te komen waar je nog meer lol uit kunt halen.

6/10/14

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook