We're in beta!

Doe maar gewoon …

waar je goed in bent… dan doe je al gek genoeg. We horen het nogal eens en het heeft iets calvinistisch. Mag je dan nooit meer uit de band springen, mag je niet meer gek doen of gewoon eens niet binnen de gebaande paden lopen? Zakelijk gezien wordt dit meestal niet op waarde geschat … en toch kan het van toegevoegde waarde zijn.

Jazeker! Met een beetje een gek mens zijn, is niets mis. Het moet wel gepast zijn, het moet wel kunnen, het juiste moment en het moet wel iets toevoegen of juist een situatie (bijvoorbeeld een gespannen moment) doorbreken. Thuis doe je waar je zin in hebt en zakelijk kijk je waar de mogelijkheden liggen en denk je iets meer na alvorens je iets onderneemt.
Moet je daar een beetje gek voor zijn? Misschien om het te durven, want de meeste mensen lopen voor het gemak gewoon altijd binnen het gareel. Gewoon een beetje gek van jezelf of zomaar een moment … hoe leuk is dat op een plek waar je toch al zoveel uren doorbrengt.

De menselijke geest is of kan fascinerend zijn (en soms is het ook een beetje deprimerend) en als het niet fascinerend is dan is het mogelijk je levensfilosofie.

Meer over de fascinerende geest

Meer over levensfilosofie

11/10/14

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook