We're in beta!

Kies voor je passie

waar je goed in bentIk realiseer me dat het echt niet altijd gemakkelijk is, zakelijk allleen met je passie bezig te zijn. Bij veel ondernemers behoort het bekende “randgebeuren” ook tot de dagelijkse praktijk. En toch pleit ik voor gaan voor je passie.

De een zal zeggen “ik ga er voor” en de ander zal zich afvragen hoe hij/zij aan het geld komt om die ander te betalen voor datgene wat hij/zij niet leuk vindt om te doen (randgebeuren). De vraag omtrent “de kip en het ei” doemt op en terecht. Toch kan je ook een calculatie maken hoeveel tijdwinst je boekt om meer opdrachten binnen te halen en dat te doen met waar je passie ligt. Spreekt voor zich dat je in jezelf moet geloven en commercieel voldoende onderlegd moet zijn, om dat ook daadwerkelijk invulling te geven.

Maar wat een luxe gevoel kan het zijn om slechts dat te doen waar je goed in bent c.q. je passie ligt én er ook nog voor betaald krijgen. Het is een kwestie van doen! Is dat eng? Ja, voor veel ondernemers wel en hoewel de kosten meestal voor de baten uitgaan, is het toch hard geld wat uitgegeven wordt aan het “randgebeuren”. Goed ondernemerschap is voors en tegens afwegen, maar als je altijd volledig op save speelt, kom je meestal niet heel veel verder en kan zelfs ten kosten gaan van je passie. Geloof je niet voldoende in jezelf? Als je deze vraag positief kunt beantwoorden, is het misschien toch zinvol het “randgebeuren“ te outsourcen en er 100% voor te gaan. Succes!

9/9/14

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook