We're in beta!

Vakantie … yes!

Menigeen is er echt aan toe … en hoewel er niets mis is met hard werken, kan het voor sommige mensen van een dusdanig kaliber zijn, dat ze het echt bijna niet meer trekken om nog langer door te werken. De vakantie is dan niet alleen een prettige onderbreking, maar broodnodig om te kunnen overleven. Je kunt je in deze afvragen in hoeverre er balans in het leven is.

image-2014-06-15Het aantal hartaanvallen neemt in de vakantieperiode toe en eigenlijk zou dit niet het geval moeten zijn. Het is juist de tijd van ontspanning en lekker bijkomen. Maar niets blijkt minder waar, mensen hebben moeite met schakelen van de hectiek naar rust en soms blijven ze er zelfs in hangen. Mensen die opgaan in hun werk, het niet af kunnen sluiten voor een bepaalde periode en zelfs tijdens de vakantie veelvuldig met het werk bezig blijven. Iedereen moet het zelf weten, maar vakantie is ontspanning en even niets moeten of hoeven, alleen dat te doen wat goed voelt en werk – hoe leuk dan ook – gewoon even werk laten zijn. Dat mag natuurlijk ook actief zijn, zolang het maar in een natuurlijke flow gaat (planmatig een gehele vakantie invullen geeft weer op een andere manier zoveel “moeten”). Dingen ook gewoon laten gebeuren, kan een vakantie weer een heel andere en verrassende draai geven.

Wat zijn de mogelijkheden, iets eerder stoppen voordat je op weg gaat en als je thuis blijft, ook daadwerkelijk andere dingen doen dan hetgeen er in de dagelijkse sleur hoort. Laat zaken op je af komen en plan niet alles vol. Een dagje niets? Ook goed!
Of we het doen is maar helemaal de vraag, want als het om werk en vakantie gaat, zijn we soms hard leers. Dat is de afgelopen decennia wel gebruiken. Wat op zich wel weer vreemd is, want het gaat ook om onze gezondheid.

Meer over vakantie/recreëren, problematiek rond vakantie en mogelijkheden klik hier.

10/8/14

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook