We're in beta!

Kinderen hebben de toekomst!

De titel van dit artikel zegt niets te veel en toch vullen we het lang niet altijd zo in. Als relaties voorbij zijn en kinderen worden niet volledig voorop gesteld of het verwachtingspatroon voor het kind wordt niet volledig door het kind ingevuld, kunnen jonge mensen in het gedrang komen. En toch snappen we allemaal dat ze in hun opvoeding vooral ook veel liefde, begrip en acceptatie nodig hebben.

Als je zelf niet het goede voorbeeld hebt gekregen, kan het moeilijker zijn. Toch zijn er veel ouders/opvoeders die dan als eerste zeggen “dat zal mij niet overkomen”.  Echter, als je de voorbeelden voorbij ziet komen van tragedies met kinderen in een gezin en je bekijkt de achtergrond, dan zitten ook daar toch ook veel mensen tussen die zelf niet het goede voorbeeld hebben gehad. Opzet? Nee, dat lijkt onwaarschijnlijk. Maar ja, je moet van goede huizen komen om, wanneer je bijvoorbeeld zelf nauwelijks liefde hebt gehad, dit wel onvoorwaardelijk aan je kind te geven. De “rugzak” die menig jong mens al meetorst, wordt nog wel eens onderschat.

Thijmen 15-1-2012 1Regels moeten er zijn, maar kinderen moet je enig moment ook loslaten en de teugels laten vieren. Feestjes horen erbij, maar het is wel het feestje van het kind en niet van de ouder/opvoeder. Studeren is belangrijk, maar studeren om het studeren of studeren omdat het kind graag een bepaalde richting op wil (die de ouder misschien niet wil). Grootouders kunnen van toegevoegde waarde zijn, maar ze moeten niet de rol van de ouder/opvoeder overnemen. Zo zijn er verschillende zaken waar je actief mee bezig moet zijn, is niets vanzelfsprekend en is goed nadenken over het krijgen en opvoeden van kinderen geen sinecure.

Een soort moet zich in stand houden en dus is het goed dat mensen graag kinderen willen. Echter, waar we soms zo zorgvuldig naar onze carrière kijken, onze vrienden zoeken en zelfs onze kleding uitkiezen, kunnen we zo niet zorgvuldig nadenken over wat we een kind te bieden hebben. Daarmee niet direct over geldelijke zaken sprekend, maar alle eerdergenoemde aspecten die veel belangrijker zijn dan sec geld. Hoe dan ook … kinderen hebben de toekomst, maar de ouder/opvoeder moet die basis wel bieden!

Lees meer over kinderen  http://annastaal.infoteur.nl/specials/kinderen.html

8/8/14

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook