We're in beta!

Fouten maken mag

Misschien is het wel eens goed, stevig onderuit te gaan. Het zet je in de realiteit, je leert ervan (als het goed is) en je kunt sterker gaan bouwen. Maar wie wil nu onderuit gaan?  In feite niemand, want iedereen wil succesvol zijn. Succes geeft aanzien en macht en daar groeit men van.

Als je in De Verenigde Staten kijkt, hoor je er min of meer pas bij als je een keer failliet geweest bent, maar in Nederland geeft het een stempel van loser, niet koosjer, geen zakenman/vrouw etc.  Dat maakt ook dat we niet graag fouten maken, want wie wil er “loser” op zijn voorhoofd. Nee, we willen het beste jongetje van de klas zijn en dat geeft weer een heel ander imago.
Toch ben je maar een mens en een ondernemer neemt soms een risico en dat kan fout lopen. Als je altijd aan de voorzichtige kant van het leven loopt, zal er ook niet veel uitzonderlijks gebeuren. Terwijl juist dat ook net dat extra tintje aan het leven geeft.

Niet in zeven sloten tegelijk lopen en niet volledig onverantwoord met je financiën omspringen, maakt nog niet dat je nooit een risico kunt nemen. Weeg het af, volg je gevoel, doe dat waar je goed in bent (en laat de rest aan een ander over) en ga er voor … en ja, soms lukt het desondanks toch niet. Maar fouten maken mag … en die loser zit uiteindelijk alleen in je eigen hoofd.

18/8/14

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook