We're in beta!

Doe waar je goed in bent!

“Doen waar je goed in bent” klinkt zo vanzelfsprekend, maar is dat lang niet altijd het geval. Er zijn veel mensen die relatief veel dingen doen waar ze of niet goed in zijn en/of het niet leuk vinden. In de privésfeer kan je nog zeggen, dat als voorbeeld poetsen erbij hoort.
Maar ja, van de andere kant  … niet voor niets dat er zoveel poetsers (voornamelijk dames) zijn. Voor iedere situatie is wel te bedenken dat je het een ander laat doen van koken tot boodschappen doen tot je kind naar de sportclub brengen tot shoppen. Zolang je maar of betaalt of een wederdienst uitvoert.

Zakelijk gezien is dat niet anders. Voor de mensen in loondienst geldt dat ze betaald krijgen voor de services die ze verlenen naar de werkgever. Als deze het goed gedaan heeft, zet hij/zij ook de mensen daar neer waar ze het beste werk verrichten. Ditzelfde kan ook met zelfstandig ondernemers en toch vindt dat maar mondjesmaat plaats.
Als je nou weet dat je ergens goed in bent en je kunt er een prima inkomen mee verdienen, maar je moet nu eenmaal ook tijd inplannen voor zaken die je niet leuk vindt (maar er gewoon bij horen), dan kan je dat ook laten doen. Enerzijds kan je het doen om meer vrije tijd te hebben, want je privéleven is ook erg belangrijk. Anderzijds is het vaak ook gewoon een kwestie van rekenen. Immers, je kunt extra omzet binnen halen door andere zaken (die nu eenmaal wel gedaan moeten worden) uit te besteden. Onder de streep levert het meer op … en niet alleen financieel. De kans dat je werk beter wordt gedaan, is zeer wel mogelijk. Ieder zijn specialisme! Je kunt je goede humeur behouden, want die vervelende klussen hoef je niet meer te doen … en je kunt ook nog eens sparren over zaken, omdat degene die het overneemt jou en je bedrijf steeds beter leert kennen. Losse diensten afnemen kan altijd, maar handiger alles onder één dak, tenminste dat lijkt mij als ondernemer. Succes!

6/8/14

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook