We're in beta!

Gezondheid via internet

Gezondheid via internet

Gezondheid of ziekte uit een boekje halen? Feitelijk begint de arts ook zo, alleen komen daar nog enkele jaren van theorie en praktijk achteraan. Dus dat we denken te weten wat we hebben door het lezen van een artikel op internet, is mogelijk iets te kort door te bocht. Menig arts zal je dan ook afraden om op internet op zoek te gaan naar symptomen die passen bij hetgeen jij hebt en zelfdiagnose toe te passen.
Toch is het niet helemaal verkeerd om op internet wat informatie op te zoeken.

Stond vroeger de arts op een voetstuk, daar is hij/zij inmiddels vanaf gedonderd. Er zijn immers teveel artsen die legaal de zakken vullen en slecht werk leveren en waarbij we het wel over het menselijk lichaam hebben! Gelukkig dat er ook meer tegenop getreden wordt en de hand niet (meer) boven het hoofd gehouden wordt als er werkelijk iets is mis gaat in de bovenkamer van een arts.
Daarnaast is de mens mondiger geworden, durft te vragen en – als hij/zij iets gelezen heeft wat wel identiek voelt – zal dit geventileerd worden. De arts zal zich dus mogelijk nog meer moeten verdiepen, want met een “komt allemaal wel goed” komen de meeste artsen niet meer weg. Neemt niet weg dat de diagnose nog steeds door een arts gesteld moet worden en de meeste artsen hun beroep zeker serieus nemen.

Een andere ontwikkeling in deze is het alternatieve circuit als extra en niet in plaats van. Het alternatieve circuit gewoon kunnen bespreken bij de reguliere arts, begint ook steeds normaler te worden. Immers, niet alles wat niet wetenschappelijk is vastgesteld, bestaat niet. We weten inmiddels dat het allemaal net iets genuanceerder ligt.

Lees dus rustig informatie over lichamelijke of psychische aandoeningen en het alternatieve circuit, steek je licht op … en stem af met je arts.

Lichamelijke gezondheid: http://annastaal.infoteur.nl/specials/lichamelijke-gezondheid.html

Psychische gezondheid: http://annastaal.infoteur.nl/specials/psychische-gezondheid.html

Alternatief circuit: http://annastaal.infoteur.nl/specials/alternatieve-geneeskunst.html

30/7/14

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook