We're in beta!

De onderhuidse problemen rond stress

De onderhuidse problemen rond stress

We hebben allemaal wel eens stress en op zich kan stress je ook alert en geconcentreerd maken. Alleen zien we stress meestal als boosdoener en dat is het ook als je er klachten van krijgt. Als de stress maar voortduurt en je het proces niet kunt stoppen. Dan slaat het door naar de verkeerde kant en kan je in een positie terechtkomen dat je het allemaal niet meer overziet. Een burn out ligt op de loer en eigenlijk is dat goed.
Immers, dat is een duidelijk signaal van je lichaam dat het  “nee” zegt en je dwingt om iets te ondernemen. Erger is het als je ogenschijnlijk sterk bent en je alsmaar doorgaat. Een sterk lichaam in een sterke geest … die in staat is zichzelf iedere keer weer bij elkaar te rapen …  kan heel lang doorgaan, zonder echt dusdanig klachten te krijgen, dat de rem er op moet.

Natuurlijk geeft het lichaam wel signalen, maar mogelijk negeer je die. Dan kunnen de meer structurele “onderhuidse klachten” ontstaan die op de lange termijn weer consequenties kunnen hebben. Denk hierbij aan hart- en vaatziekten, waarbij je er vaak niets van merkt … tot het moment dat het echt fout gaat. Maar je kunt hyperadrenalisme ontwikkelen, want je adrenaline spiegel blijft op een constant hoog niveau, te hoog! Je kunt er ook behoorlijk wat kwalitatieve slaap door inleveren. Daar merk je met een sterk lichaam vaak in het begin nog niet zoveel van, maar kan behoorlijk wat consequenties hebben.

Zo zijn er nog meer aandoeningen die je ongemerkt op kunt lopen met een aanhoudende stress. Belangrijk dus er iets aan te doen en niet – ook niet als je lichaam het wel aan kan – door te gaan. Luisteren naar je lichaam en niet stoer doen, is belangrijk … voor je eigen gezondheid.

Meer informatie over stress privé of op het werk, een burn out of aan stress gerelateerde zaken:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/lifestyle/72836-gezondheid-ademhalingstherapie-bij-stress.html
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/lifestyle/131861-leren-ontspannen.html
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/131285-stress-iedereen-heeft-er-wel-eens-last-van.html
http://zakelijk.infonu.nl/diversen/134277-zakelijk-stress-op-het-werk.html
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/lifestyle/133343-eerste-hulp-bij-stress-of-een-burn-out.html

11/6/14

 

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook