We're in beta!

Gesprek voeren over hoe gesprek gevoerd moet worden

Gesprek voeren over hoe gesprek gevoerd moet worden

Het is enorm interessant om communicatielijnen te volgen. Zelf ben ik veel met het geschreven woord bezig, maar deze uitspreken en de daarop volgende reacties zijn schitterend om te observeren. Vlak daar vervolgens de non verbale communicatie niet bij uit en zie daar een plaatje wat garant staat voor veel discussie, kennis, herkenning en/of instemming.

Gesprekken voeren over hoe gesprekken gevoerd moeten worden, is interessant en leerzaam. Maar dan moet je er wel volledig bij zijn. Immers, hoe vaak zijn we met iets bezig terwijl je iemand aanhoort … en zeggen hem of haar echt wel te horen. Dat is exact wat je doet, je hoort alleen maar. Feitelijk schakel je maar één kanaal in, dat is eendimensionaal en dus haal je er niet uit wat je er uit zou kunnen halen. En dat is jammer, want uit een gesprek kan je veel meer halen dan een verzameling woorden. Uit een gesprek haal je enthousiasme, passie, desinteresse, noodzakelijke kwaad, misverstanden etc.
Tijdens een gesprek focus je je op de persoon en zie je de non verbale uitdrukking op het gezicht, wat de handen doen, wat voor houding iemand aanneemt etc. … en dat loop je allemaal mis, als je alleen luistert. Vlak daarom geen enkel gesprek uit, want uit het meest (ogenschijnlijk) onnozele gesprek kan je veel meer halen, dan hetgeen er gezegd wordt.

Enkele artikelen die je mogelijk op weg helpen;

http://annastaal.infoteur.nl/specials/communiceren.html

5/5/14

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook