We're in beta!

We leven teveel in ons hoofd

We leven teveel in ons hoofd

Ik maak me er ook nogal eens schuldig aan, maar met dagelijks voldoende tijd bezig te zijn met je lijf, kan je het mogelijk in balans houden. Of dat nu yoga is, je gaat een stuk fietsen of je gaat lekker hardlopen … je lichaam moet je bewust voelen en ervaren wat iets (inspanning, emotie etc.) met je lichaam doet. Lichaam en geest in balans is dus voldoende tijd “buiten” je hoofd doorbrengen. De drukke westerse maatschappij is mede debet aan het feit dat we zo in het hoofd leven, maar als mens ben je er zelf bij en kan je de balans dan ook zelf opzoeken.

Het is echter steeds meer een soort levensovertuiging om lichaam en geest in balans te willen hebben, dan dat het gemeen goed is. Aangezien er een grote groep mensen nog steeds niet in die overtuiging leeft, blijven bepaalde ziekten de kop op steken … te denken valt aan de zogenaamde welvaartsziekten.

Puur en vanuit jezelf (lichaam en geest) leven maakt het leven, behalve gemakkelijker, ook een stuk overzichtelijk. Hoef je niet continu alles van jezelf en ben je in staat op een gezonde manier een volgende stap in het leven te zetten (welke dat dan ook is).
Bijgaand enkele artikelen die mogelijk tot het nadenken over dergelijke zaken aan zetten of in ieder geval een (kleine) bijdrage kunnen leveren: http://annastaal.infoteur.nl/specials/levensfilosofie.html

Immers, ieder mens maar de eigen keuzes en zolang je deze met je hoofd én je hart maakt, staan ze écht dicht bij je.

13/4/14

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook