We're in beta!

Curaçao ontdekken, deel 8

Curaçao ontdekken, deel 8

Ik zit nu ruim 6 weken op het eiland en ik vind het niet leuk! Ik kan het anders verpakken, maar het is zoals het is. Ik kom onder geen voorwaarden, althans tot op heden, tussen de mensen (lees ook: niet toegelaten worden), het is een puinhoop op het eiland (behalve het meer toeristische gedeelte) en veel  stranden zijn particulier in handen en dus niet vrij met je hond te bewandelen. Dat enkele mooie vrije strandje met azuurblauwe zee en die heerlijke zon, maakt de rest helaas niet goed.

Natuurlijk ga je zo’n avontuur aan om niet de toerist uit te hangen en dan wil je tussen de mensen komen. Maar de afwerende houding, zelden een vriendelijk gezicht (wel onderling) en de “zoek het zelf maar uit” –houding, speelt de boventoon. Wat overigens niet wegneemt dat ik vriendelijk blijf, ik groet en zeg dank je wel als ik ergens langs mag. De open houding die ik terug krijg is helaas op één hand te tellen. Op welke manier ik het ook probeer.

Ik hoop dat een vriendin van hier die in Nederland woont, op vakantie komt en mij kan introduceren, want dat schijnt wel te werken, maar totdat moment ben ik op mezelf aangewezen en bestaat mijn sociale leven niet of nauwelijks en ben ik blij wanneer een bekende een paar dagen langs of op skype komt. Maar snappen doe ik het niet, want als het al zo is dat “men” de Nederlanders en hun betuttelende gedrag beu is (die opmerking heb ik al vaker gehoord op het eiland), dan ga je voor jezelf als volk, schouders er onder en zelf laten zien dat je er een succes van kunt maken. Maar wrok voegt niets toe en een puinhoop van je prachtige eiland maken, al helemaal niet. Laatst zei iemand:  “Dat zit in het volk.” Maar dat geloof ik niet echt, want zelfs de meeste dieren bevuilen het eigen nest niet.
Wat het wel is daar kom ik vooralsnog niet achter, vrees ik. Tot die tijd doe ik mijn boodschappen, probeer ik mijn bedrijf draaiende te houden en geniet van de kleine momentjes. Tabee en tot de volgende “ontdekking” van Curaçao … en bij voorkeur met leuk nieuws!

16/4/14

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook