We're in beta!

Grootmoedige genezers

Grootmoedige genezers

Ik blijf me verbazen over het feit dat de westerse maatschappij grote moeite blijft houden met geneeskunst die niet opgedaan is tijdens een studie medicijnen (en vervolgopleidingen) op de universiteit. Natuurlijk heeft dit ons veel gebracht en is het belangrijk dat we ingeslagen wegen niet blokkeren. Maar de ogen sluiten voor de zogenaamde “alternatieve geneeskunst”, is ronduit kortzichtig. Omdat het feitelijk niet vast te pinnen is? … En dan is het niet zo? Of omdat er charlatans in rondlopen? Eens … maar enkele recente rechtszaken laten zien dat ook de westerse geneeskunst niet gevrijwaard is van idioten en mensen die slechts op winstbejag uit zijn.

De echte vakmensen, op welk vlak dan ook, zijn mensen die voor hun vak gaan en het allerbeste met hun cliënten/patiënten voor hebben. Dus pleit ik al jaren in mijn publicaties voor “the best of both worlds” en met mij gelukkig steeds meer mensen. Ik probeer dit in “gewone mensentaal” te doen en al het hoogdravende weg te laten. Dat voegt namelijk niets toe.
Gelukkig kan ik voor mezelf vaststellen dat ik steeds meer artsen spreek die hun patiënten, die ook het alternatief circuit willen betreden, hier niet voor proberen te behoeden en een heel enkele keer moedigen ze het zelfs aan. Als er dan weer een patiënt is die beter wordt, dan zouden beide “genezers” zo grootmoedig moeten zijn dat zij niet het patent opeisen voor deze genezing. Nee, de patiënt staat centraal en heeft baat bij beide genezers, dat moet het uitgangspunt zijn.

We gaan nog teveel voorbij aan de kracht van de geest en de wil om ergens bovenuit te komen. Als een van de twee partijen dat kan bewerkstelligen, dan heb een van de twee stappen gezet richting genezing of minimaal een betere kwaliteit van leven.
Geen ego’s die gaan stralen van dankbare patiënten, maar mensen van vlees en bloed die een ander mens (weer) een goede kwaliteit van leven geven of zelfs op volledige genezing uitkomen. Of met andere woorden … geloof overal in of geloof nergens in, het samenspel van lichaam en geest kan net zo perfect zijn, dan allerlei verschillende genezers die de wil hebben een mens weer gezond te maken.

http://annastaal.infoteur.nl/specials/alternatieve-geneeskunst.html

 http://annastaal.infoteur.nl/specials/lichamelijke-gezondheid.html

http://annastaal.infoteur.nl/specials/menselijke-psyche.html

Laat ik dat maar mijn wens voor 2014 maken.
11/12/13

 

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook