We're in beta!

Antwoorden over het leven…

Antwoorden over het leven…

“We zijn allemaal zo druk en waar brengt het de mens?” Ik loop al een tijdje rond met deze gedachten en probeer er antwoord op te krijgen. Ik zie mensen druk met hun carrière en ik herken het, ik heb er ook jaren aan meegedaan. Die baan goed invulling geven, op naar de volgende baan met bijbehorend salaris. Druk met kinderen en ze op tijd afleveren bij het kinderdagverblijf of op school, ouders moeten nog de file in en anders minimaal aan de andere kant van de stad zijn.

Na gedane arbeid is het niet lekker rustig met z’n allen aan tafel, maar druk druk om het eten weg te werken, de vaatwasser te vullen en kinderen en/of jijzelf naar de sportschool, want we moeten in shape blijven. Kinderen naar bed en dan rust … nou niet helemaal, want het was erg druk op de zaak en geen tijd meer gehad om de binnengekomen e-mail door te nemen. Nu nog maar even doen, dat scheelt morgenochtend weer. Nog even een praatprogramma bekijken op tv en je opwinden over een van de sprekers en dan is je dag voorbij, ga je slapen en als je nog genoeg puf hebt kan er wellicht nog een snelle vrijpartij vanaf.

En zo gaat het dag … na dag … na dag en dan doemt mijn vraag weer op: “waar brengt het de mens?” wat is de bedoeling van dit bestaan, snel oud worden en een aardig bedrag op de bank? Waarbij je dan nog maar mag hopen dat het geen bank is die omvalt. Of gaat het om het doen van dingen NU die NU plezier opleveren en waarvan je NU beseft dat je leeft? De vrije geesten zullen eerder voor het laatste kiezen en dat geldt inmiddels ook wel voor mij, maar helaas brengt het voor mij nog geen antwoord en zit ik nog steeds met dezelfde vraag.

Ik parkeer het even en denk dat als ik een tijdje deze gedachten naast me neerleg, dat het anders wordt. Dat ik mijn antwoorden wel ga krijgen of dat de vraag niet meer zo relevant is. Maar na een tijdje lees ik mijn stukje tekst door en is er helemaal niet anders geworden. Dezelfde vraag van mijn kant, dezelfde mensen nog steeds in dezelfde ratrace en de aardbol draait gewoon door en het wordt iedere ochtend weer licht.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben geen doemdenker of notoire azijnzeiker en ben ook niet depressief, dat wetende heb ik nog steeds de vragen zoals ik ze eerder gesteld heb. En dan leeft er bij mij inmiddels ook de vraag:  “Hoe kom ik aan antwoorden?”
Ik verdiep me in spiritualiteit en realiseer me dat spiritualiteit in iedereen zin, alleen is het voor veel mensen een beetje “eng”. Heel lang is dat voor mij ook zo geweest en heb ik die deur dichtgehouden, maar inmiddels ben ik nieuwsgierig en zoek ik met mijn spiritualiteit naar antwoorden. Het heeft me tot op heden echter niet de antwoorden gegeven die ik zoek, maar heeft wel geholpen me te onttrekken uit die ratrace en dichter bij mezelf te komen. Ik doe voor het grootste gedeelte de dingen die ik graag doe en waar ik energie van krijg én probeer dit zoveel als mogelijk in een tempo te doen wat me de ruimte geeft ook over zaken na te denken en adem te halen. Lat ik dat laatste vooral niet vergeten.

Zonder antwoorden staat het leven niet stil, maar doemen die vragen over het leven wel met enige regelmaat op. Zoek ik verder naar antwoorden en heb ik misschien wel de illusie dat ik ze enig moment ga krijgen. Mooie gedachten…

18/11/13

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook