We're in beta!

Eureka … ik word ondernemer!

Eureka … ik word ondernemer!

Zie ik weer iemand prutsen met wat er in zijn eigen rugzak zit en dit gebruikt als toekomstperspectief. Tja, hij is er uitgeschopt bij zijn vorige werkgever. Reorganisatie … en de mindere goden heeft men met een zakje geld laten vertrekken. Wat doe je dan? Tuurlijk, dan begin je je eigen bedrijf. Niet wetende wat het is om ondernemer te zijn, nooit nagedacht over wat ondernemer zijn inhoud, hoe je aan klanten komt en eigenlijk ook niet precies wetend wat te gaan doen.
Maar wel wat problemen gehad met een leidinggevende en dat die leidinggevende toen de situatie niet goed aanpakte en jij er een deuk hebt opgelopen … dus ik word coach!

Nu kan ik het allemaal anders gaan doen … en dat is ook zo. Maar ja, los van het feit dat iedereen zich ‘coach’ mag noemen, is het misschien ook wel handig om een specifieke doelgroep te benoemen en boven het maaiveld van allemaal coaches uit te komen. Opgemerkt te worden is wel handig, anders komen er geen klanten en dan kan jij het wel anders willen doen … maar daar moet je wel klanten voor hebben.
Verder is het ook wel handig om met bepaalde tools te werken die je – zeker in het begin – houvast geven en moet je je intuïtie de vrije loop durven te laten gaan om klanten aan te voelen en voorbij hun woorden te kunnen grijpen. Maar ja, laat dit nou net niet zo eenvoudig zijn en moet je daar eerst niet zelf voor in het reine komen en jezelf ‘helen’, want wie zichzelf niet kan helen kan een ander ook niet helen. Je verlegt dan immers slechts je aandachtsgebied en gaat je stinkende best doen om andere te helpen … om maar niet over jezelf (en de inhoud van je rugzak) na te hoeven denken.

En plots blijkt dat bedrijf toch niet zo succesvol en krijgt de economische crisis de schuld of het feit dat je geen hulp van het UWV of de KvK hebt gehad en je niet geleerd is hoe te netwerken … of noem de excuses maar op. Maar gaat het niet om die man die eerder “eureka!” riep? Die man die niet even echt bij zichzelf stil wil staan én aan zichzelf te werken en pas dan de stap naar een nieuwe toekomst te zetten…

10/9/13

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook