We're in beta!

Super stoere hond!

Super stoere hond!

Omdat ik veel achter de computer zit, vind ik het belangrijk en eigenlijk ook wel lekker om tijdens de vroege ochtenduren een flinke wandeling met de hond te maken. Mijn Shih Tzu is mij daar ook erg erkentelijk voor, want als we de bossen in gaan of een stukje over de heide lopen, mag ze loslopen en rent ze rond alsof haar leven er vanaf hangt. Ze lijkt dan onvermoeibaar.

Ook deze ochtend de gympen aangetrokken en met de kat in de draagmand onder de arm – soms wil ze ook een stukje aan de riem lopen – en de hond aan de lijn, het bos in gegaan. Het is heerlijk stil op dit tijdstip en slechts hoorbaar is het geluid van de vogels, de wind die door de bomen waait en mijn voeten die over de knisperende bladeren op de grond lopen. De kat hangt lekker in haar draagmandje met haar koppie naar buiten gestoken, want dan kan ze alles zien. Om even heerlijk van de ochtendzon te genieten besluit ik de heide op te gaan. Een heerlijke open vlakte waar de hond lekker kan rennen en dat doet ze dan ook. Ieder klein boompje wat ze op haar pad tegenkomt, wordt ge├»nspecteerd en soms krijgt het boompje een mini douche cadeau.

Na een flink stuk over de heide gelopen te hebben en genoten van de zon besluit ik via het bos weer richting huis te gaan. Dit stuk bos nemen we vaker en zoals altijd loopt mijn hondje even iets verder door het bos in. Ze vindt het prettig alleen en discreet haar behoefte te doen en ze weet dat ik op haar wacht. Maar al snel hoor ik behoorlijk wat geritsel en het klinkt niet als slechts mijn hondje wat rommelt in het bos. Dan zie ik met een enorme snelheid mijn hondje het bos uit komen rennen en ze loopt in de richting waar ik normaal op haar wacht. Achter haar komt een enorm groot zwart knorrend en grommend everzwijn aan. Mijn hart bonkt in mijn keel, een everzwijn wil je niet boos tegenover je hebben. De kat is inmiddels in de mand gedoken en ik denk alleen maar aan mijn hondje die rent voor haar leven. Ik begin herrie te maken en het everzwijn wordt hierdoor gelukkig afgeleid en haar snelheid neemt af en dan draait ze om.

Mijn hondje is inmiddels ook blijven staan en is blij mij te zien, terwijl ze zichtbaar nog onder de indruk is van dat grote zwarte monster. Ze kijkt in de richting van het bos waar het everzwijn knorrend en grommend terugloopt. Ik denk dat mijn hondje op zoek naar een plekje om haar behoefte te doen haar en/of kroost heeft gestoord, al heb ik geen kroost gezien. Maar in plaats van vooral door te lopen, wil ze terug het bos in achter het everzwijn aan. Of ze pikt het niet dat ze van haar poepplaats is verdreven of ze vindt het wel amusant en ik heb de grootste moeite haar aan de lijn te krijgen. Heel stoer en alsof er niets aan de hand is, loopt ze aan de lijn en gaat een stukje verderop haar behoefte doen. Haar staartje staat weer omhoog en aan de beweging te zien heeft ze het prima naar haar zin, terwijl mijn hart eindelijk weer op de juiste plaats zit. Wat heb ik toch een ongelooflijk stoer hondje!

10/7/13

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook