We're in beta!

Is Keesepoes een poes?

Is Keesepoes een poes?

Ik heb een hond Lola en een kat Kees … en als zij het prototype van “als kat en hond leven” zijn, dan is het allemaal niet zo erg. De twee dames gaan behoorlijk relaxed met elkaar om, beide dames hebben lange haren en reinigen elkaar prima. De ruwe tong van de kat werkt alleen net iets beter. Dit alles neemt niet weg dat ik soms wel eens in dubio kom, want kan de kat de hond worden en andersom?

Ze doen er in ieder geval wel verwoede pogingen toe, want als de kat krols is jankt de hond gezellig met haar mee. Als de hond waaks blaft (niet dat zo’n hondje enige indruk maakt op iemand met verkeerde bedoelingen), gaat de kat kijken wie er aan de deur staat. Ze slapen vaak samen en meestal ligt de kat, die de helft kleiner is als de hond, tegen haar rug of als ze even de baas wil zijn springt ze op haar rug. Ze spelen allebei intensief met de tennisballetjes en als de kat ergens opspringt, probeert de hond het ook. Dit laatste mislukt in verreweg de meeste gevallen.

Maar wat me het meeste opvalt, is het moment dat ik buiten tegen de hond “poes” zeg. Dan wordt ze waaks en gaat op zoek naar de kat om er, als het aan haar ligt, mee te gaan spelen. De meeste katten zien dit echter anders en schieten tuinen of bomen in. Thuis “poes” roepen heeft alleen een ietwat arrogante blik van de kat tot gevolg, zo van “heb je het tegen mij” en de hond reageert niet, alsof er geen poes in huis is. Keesepoes is een poes, maar niet voor de hond. Ze hebben een prima leven zo, als kat en hond.

6/6/13

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook