We're in beta!

Komkommertijd televisie

Komkommertijd televisie

De zomerstop is voor menig televisieprogramma al begonnen of zal binnen enkele dagen zover zijn. Zo rond half mei wordt er bij nogal wat televisieprogramma’s voor enkele maanden een punt achter gezet of hooguit op de redactie op een low energy level gewerkt. Dit terwijl de meeste mensen op zijn vroegst eind juni weg gaan en er per saldo veel televisie gekeken wordt. Dat nog even los van het feit dat de lentes en zomers in Nederland niet van dien aard zijn dat we dagelijks lekker tot laat buiten kunnen vertoeven en de televisie de televisie laten, helaas.

Ik snap wel dat er in de zomermaanden veel minder kijkers zijn en dus minder geïnteresseerden ondernemingen in reclametijd, maar dat zou net even iets minder belangrijk moeten zijn voor de niet commerciële zenders. Die moeten het immers niet van de commercie hebben, toch? Wat bovendien nog meer een rol speelt is dat er grote groepen als het ware gediscrimineerd worden, want er wordt ook in de zomermaanden nogal wat televisie gekeken. Veel mensen gaan, zeker met de recessie, niet op vakantie of in ieder geval niet over de landsgrenzen. Bij menig gezin staat al dan niet buiten de televisie in de zomermaanden gewoon aan. Dit geldt ook veel ouderen en hoewel die mogelijk niet dé ideale doelgroep zijn, zijn het nog steeds consumenten en inwoners van Nederland.

Met dit alles niet gezegd dat televisiemensen geen recht hebben op vakantie, maar wat let de televisieprogrammeurs om andere programma’s, misschien zelfs wel experimenteel, op televisie te brengen. Programma’s die juist in de zomermaanden een kans kunnen krijgen (lees ook: met een lager budget) en daarmee wellicht ook een lichting jonge televisiemakers de kans gevend. Geen kopieën van bestaande programma’s, maar nieuwe programma’s uitproberen én de kans lopen op een fiasco. Maar even zo goed komt er ook een juweeltje uit voort welke niet gestoeld is op de uitgemolken talentenjachten, mannen en vrouwen die elkaar op wat voor manier dan ook zoeken en/of mooier willen laten maken en even geen quasi reality-tv. Wat een verademing … er is nog zoveel meer in de wereld …

26/5/13

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook