We're in beta!

Veiligheid en draagcomfort gaan prima samen!

Veiligheid en draagcomfort gaan prima samen!

Je wilt als werkgever dat je medewerkers er goed bij lopen, dat is een stuk professionaliteit. Goede kleding, bij voorkeur met logo in de kleuren van je onderneming. Prima reclame en goed herkenbare mensen. Maar waar we niet altijd even nadrukkelijk mee bezig zijn, is de veiligheid. En als we veiligheid al bovenaan stellen, dan wordt er toch nog wel een beknibbeld op de kosten. Denk aan de veiligheidsschoenen die weliswaar aan de norm voldoen, maar een draagcomfort uit de vorige eeuw hebben.

Waarbij dit niet direct wil zeggen dat je medewerkers gevaar lopen, want veiligheidsschoenen moeten wel aan de Europese richtlijnen voldoen. Echter, dat neemt niet weg dat je medewerkers er de hele dag op lopen en het dus zinvol is om goed te kijken wel schoen je wilt voor je medewerkers. Iemand die veilige én prettig zittende veiligheidsschoenen draagt snapt dat zijn/haar werkgever het beste wil.

Hangt daar dan een prijskaartje aan? Natuurlijk, niets in deze wereld is gratis. Echter, een medewerker die én veilige schoenen draagt én dit gecombineerd met een goed draagcomfort is een betere medewerker. Natuurlijk is dit niet direct in geld uit te drukken, maar er is inmiddels wel aangetoond dat tevreden medewerkers productiever zijn. Gegeven het feit dat de voet de hele dag door belast wordt, is een goede veiligheidsschoen ook qua pasvorm en gewicht geen overbodige luxe. Gelukkig zijn er steeds meer werkgevers die dit proces maar al te goed snappen.

Persoonlijk vind ik het vervolgens dan ook weer prettig te vernemen dat er producten zijn die aan de damesvoet gedacht hebben en de vrouw niet met grote zware klossen laat lopen. DesignedbyFaisel (www.designedbyfaisel.nl) combineert zakelijke kleding variërend van kostuum, tot t-shirt, polo’s en werkbroeken tot de eerder genoemde veiligheidsschoen … de volgende stap is aan de werkgever.

22/3/13

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook