We're in beta!

Over misknipte honden, shoppen en coachen

Over misknipte honden, shoppen en coachen

Genoemde zaken gaan niet direct samen, maar het wordt anders als je zo efficiënt mogelijk aan de slag wilt zijn en je tijd optimaal wil benutten. Ik moet een flink stuk bij me vandaag iemand coachen en als ik het niet combineer ben ik, behalve met de coaching, veel tijd kwijt aan reizen. De auto inclusief file is nu eenmaal een gegeven en kan daar niets aan veranderen. Wat ik wel kan doen is afspraken proberen te combineren en mijn tijd optimaal te benutten.

Efficiency hoog in het vaandel
Maar hoe ik ook plan, ik kan geen coachingafspraken (www.wanrooijmanagement.nl) bij elkaar gezet krijgen en besluit dus maar van de nood een deugd te maken en wat andere zakelijke en privé dingen lekker efficiënt te combineren. Dus bedenk ik me dat ik voor mijn kledingbedrijf (www.designedbyfaisel.nl) nog kleding op moet halen in de omgeving, ik voor mijn schrijfwerk (www.annastaal.nl) nieuwe schriftjes moet hebben en een kantoorboekhandel in de stad zoek en mijn langharig hondje is laatst door iemand vreselijk misknipt, dus een goede trimmer kan geen kwaad. Verder is de witte wijn op, zijn de oplaadbare batterijen niet meer op te laden en moeten dus vervangen worden, ben ik door mijn voorraad druppels tegen vlooien bij kat en hond en kunnen mijn mooie zwarte laarzen nieuwe hakjes gebruiken.

Ik maak dus een route waar ik mijn hondje af kan leveren en aangezien ik niet op de laarzen kan wachten gooi ik die ook vroeg bij de schoenmaker naar binnen. Dan ga ik naar mijn coachingsafspraak en als ik daar klaar ben werk ik de lijst met “things to do” af. Na mijn route in de regio, beland ik uiteraard in de file en besluit mijn tijd efficiënt te voldoen en dus wat mensen terugbellen. Dit terwijl ik geniet van het uitzicht van mijn hondje naast mij, die er weer pico bello uitziet! 

Is het wel zo efficiënt?
Dat efficiënte werken van mij moet me wat meer ruimte voor andere dingen opleveren en je zou zeggen dat dit ook moet lukken. Echter, als ik thuis kom ben ik volledig leeggelopen. De energie is eruit en veel meer dan een fles witte wijn opentrekken en met de beentjes omhoog naar het zoveelste politieke debat kijken, kom ik niet.

Als ik later op de avond de dag nog eens doorneem, bedenk ik me dat ik misschien toch iets minder efficiënt moet zijn, om in de avonduren nog wel energie over te houden voor leuke dingen. Weer een les geleerd…

26/3/13

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook