We're in beta!

Een personal tailor is geen kledingmaker

Een personal tailor is geen kledingmaker

Als je met kleding en advies bezig bent, wordt je abusievelijk nog wel eens aangezien voor een kledingmaker. De man of vrouw die ook achter de naaimachine plaatsneemt om dat mooie kledingstuk te maken. Niet dat dit vergelijk erg is, want het kan elkaar meer dan prima aanvullen. Maar de personal tailor is in Nederland nog niet gemeengoed en dus zinvol hier eens wat over te schrijven.

Een personal tailor is een man of vrouw die een deel van het werk van de inmiddels bekende styliste voor zijn/haar rekening neemt, maar ook het opmeetgedeelte van de kledingmaker. De personal tailor moet weten met wie hij/zij te maken heeft en niet alleen kijken of een bepaalde kleur stof bij de huidskleur past en of een rokje mooi af kan kleden bij iets te voluptueuze billen. Kleding versterken of ontkrachten een persoonlijkheid en dus is het van belang om de te kleden persoon echt te leren kennen. Daarbij hoort ook hoe deze persoon zich beweegt en waarvoor de kleding is. Een zakelijk kostuum mag de toon van de persoon bijvoorbeeld wat meer aanzetten en een feestelijk kostuum mag het totaalplaatje over het algemeen wat meer verzachten.

Tel daarbij de juiste kleur- en materiaalsamenstelling bij op en dan kan het betreffende kledingstuk gemaakt en/of gekocht worden. Als dit eenmaal klaar is en een perfecte pasvorm heeft, want dat is voor de personal tailor natuurlijk een must, dan volgt de “kers op de taart bij”, te weten de accessoires variërend van schoenen tot een corsage, pochet, riem, haardiadeem, sjaal of sieraden. Als het plaatje af is, is eigenlijk de personal tailor pas klaar. Soms koopt iemand een deel van eerder genoemde handelingen in en soms koopt iemand het totaalplaatje in, dat is afhankelijk van de klant. Maar het maakt de personal tailor tot een veelzijdig man of vrouw die van alles over stoffen, samenstelling van stoffen, opmeten, stileren én menselijk gedrag af moet weten.

Designedbyfaisel (www.designedbyfaisel.nl)  is er zo een, zowel voor de zakelijke klant als de particulier.

14/3/13

 

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook