We're in beta!

Een zacht begin van de dag

Een zacht begin van de dag 

Het is vroeg, ik heb het nodige schrijfwerk deze ochtend en op de achtergrond staat de radio aan. De thee dampt in het grote glas en de sinaasappelsnippers in de thee zijn duidelijk te ruiken. Een wazig zonnetje laat zich zien en inspireert me tijdens het schrijven van een artikel. Even wordt de rust verstoord door de nageltjes van de kat op het schrijfblok naast mijn pc. Daar is ze zojuist op gaan liggen, maar een andere houding maakt dat ze even de voorpoten strekt. Dan krult ze weer op en slaat haar mooie helblauwe ogen neer.

Het is weer stil en kan ik me concentreren op mijn werk. Een artikel redigeren en een nieuw artikel over sporten schrijven. Buitensporten stimuleren, om precies te zijn. Dat belangrijke uurtje heb ik er natuurlijk al lang opzitten en voel me fit. Dit helpt me in het verwoorden naar de man of vrouw die in de vroege ochtenduren denkt, nog even het dekbed lekker over me heentrekken en vervolgens een klap op de wekker geeft.

Ik zoek de juiste woorden die helder zijn en aankomen en als ik bijna klaar ben, roert de hond zich. Zij is eerder, na de uitgebreide wandeling in het bos, in haar mand gaan liggen. Inmiddels is ze weer wakker en voor haar mag er wel wat gebeuren. Als dit uitblijft, omdat de kat lekker naast mij slaapt en ik met mijn vingers het toetsenbord beroer, pakt ze een speeltje en gooit het door de kamer. Geen mens of kat die het oppakt en opnieuw weggooit, dus pakt ze het zelf op en legt het in haar mand. Ze gaat er naast liggen en doet voor even de oogjes weer dicht.

Een zacht begin van de dag…..

26/2/13

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook