We're in beta!

Voetbalpraatprogramma dilemma

Voetbalpraatprogramma dilemma

Om je tong over te breken … maar vooral ook je hersenen, als je naar de twee concurrerende programma’s kijkt. Aangezien ik er zoveel over hoor, ga ik er ook maar eens voor zitten en bekijk beide programma’s verschillende keren.

Ik ben geen voetballiefhebber van huis uit, maar kan een goed gesprek wel waarderen. Waarbij gezegd wordt dat RTL een programma heeft, waar vrouwen nog wel meer naar kijken, omdat het een hoger amusementsgehalte heeft. Ik neem de proef op de som en wordt vooral erg triest van Johan Derksen, want de man is doorgeslagen in zijn azijnzeikerij. Je ziet hem namelijk kijken naar de personen tegenover hem hoe ze reageren op zijn afzeikmoment. Hopend of bijna smachtend naar een opmerking van Van der Gijp  en klaar om daar dan weer een nog meer gevatte opmerking over te maken. Hij staat helemaal in de startblokken om over de grappige opmerkingen van Van der Gijp heen te gaan. Waarbij ik bij Van der Gijp toch duidelijk een meer naturel  idee krijg dan bij Derksen. De man heeft van zijn ooit natuurlijke – en soms grappige – gedrag een karikatuur gemaakt … en een die niet erg amusant (meer) is. Ik kan me er dan ook geen voorstelling bij maken dat er vrouwen zijn die hier heel graag naar kijken. De meeste vrouwen kijken namelijk door zijn maniertjes heen.

Echter, als ik overschakel naar de NOS zie ik een intens trage voortgang van een programma wat enige vaart zou moeten hebben om op dat tijdstip niet in slaap te sukkelen. Maar waar met name Jan Mulder erg verontwaardigd reageert (verbaal en non verbaal), als iemand het niet met hem eens is. Alsof de man de waarheid in pacht heeft, wat hij zeer waarschijnlijk zelf ook denkt te hebben. Mulder is erg theatraal en dat is soms nog wel eens leuk, maar meestal ook erg voorspelbaar. Waar Jack van Gelder nog een poging doet de gast erbij te sleuren, neemt Mulder het met het grootste gemak over en is graag het middelpunt van het geheel. Misschien moet de man met een grote spot op zich gericht het theater in en kan iedereen naar hem kijken. De vraag is alleen, wie er dan komt kijken.

Nee, ik heb meerdere afleveringen van beide programma’s bekeken en waar RTL iets meer rust kan gebruiken en Derksen iets minder popie jopie mag zijn, mag bij de NOS Mulder wel iets minder betweterig uit de hoek komen en zou men zich moeten realiseren dat het technische gebabbel van een ieder slechts een mening is en geen absolute waarheid. Is het voor herhaling vatbaar? Ik denk het niet, slechts het hoge ego gehalte van de (veelal) heren is erg amusant, maar verveelt ook snel.

12/6/12

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook