We're in beta!

Hond in de wasmachine

Hond in de wasmachine

Ik zou willen dat het mogelijk was, want de hond wassen is in ieder geval bij mijn hond een hele operatie. Zo kwam ik deze ochtend achter dat haar ontlasting niet helemaal los van haar lichaam gekomen is en om het kwijt te raken is ze op haar achterwerk gaan zitten … en gaan schuren. Koppel dit gegeven aan een langharige vacht en zie daar het persoonlijke hondendrama.

Nu is mijn hond erg lief, maar niet als ze onder de kraan gezet wordt en het handmatige wasje zou ik dan ook graag verwisselen voor een machinewasje. Maar ik denk dat dat niet goed afloopt en dus is de douche de enige oplossing die werkt.
Mogelijk is het vreemd, maar mijn hond vindt de lauwwarme douche wel erg prettig. Dat wil zeggen als ik er bij kom staan. Als ik haar alleen onder de douche zet en diezelfde douchekop voorzichtig met lauwwarm water boven haar lijfje houd, dan raakt ze in paniek. En dus is er dan maar een oplossing … ik ga vandaag, halverwege de dag, mijn tweede douche nemen. Met hondje dit keer.

Het lauwwarme water vindt ze werkelijk heerlijk en het insmeren met shampoo is ook meer dan prima. Heel voorzichtig doe ik een poging haar achterwerk schoon te krijgen en zowaar het lukt ook nog, zonder dat ze in paniek raakt. De crèmespoeling er achteraan om die lange vacht zometeen ook nog normaal te kunnen kammen en binnen enkele minuten heb ik weer een schone hond, die weliswaar erg nat is, maar weer heerlijk ruikt. In no time ligt ze in haar mandje en droogt ze al slapend op.

Toch pleit ik voor een compacte thuiswasmachine voor honden … inclusief droger om het helemaal af te maken.

9/5/12

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook