We're in beta!

Ongewenste bladen

Ongewenste bladen

Ik ben op verschillende bladen geabonneerd, soms beroepshalve en soms puur privé. Mijn abonnementen zijn altijd weloverwogen en ik gebruik ze optimaal. Als ik een ander blad of artikel daaruit interessant vind, dan koop ik dat blad los in de winkel. Zo simpel is dat, maar niet voor de bladenmakers.
De meeste bladenmakers willen meer bladen afzetten dan ze nu doen en heeft enerzijds te maken met het gegeven dat meer bladen afzetten een groter bereik wil zeggen, en dus meer reclamemakers die willen adverteren. Anderzijds loopt de bladenverkoop terug, mede dankzij het internet, en dus probeert men op andere wijze het betreffende blad onder de aandacht te brengen.

Wat heeft men daar nu een tijd geleden op gevonden … ze verpakken zo’n blad met het blad van je keuze en dan krijg je een gratis exemplaar van een tijdje geleden bij je abonnement toegestuurd. Dat je in de winkel twee bladen tegen een gereduceerde prijs kunt kopen is tot daaraan toe. Daar kies je immers zelf voor, maar niet als je een abonnement hebt. Je hoeft er niet voor te betalen, zal men zeggen. Echter, ik zit helemaal niet te wachten op een blad wat oud is en al helemaal niet wat een heel andere doelgroep heeft dan het blad waar ik op geabonneerd ben. En omdat het toch lekker verpakt is, donderen ze er ook nog een berg folders bij die linea recta de prullenbak in verdwijnen. Zonde van al die bomen.

Verpak ze rustig voor in de winkel, maar niet bij mijn abonnementen. Wat een bagger!

24/3/12

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook