We're in beta!

Komt een hond bij de dierenarts

Komt een hond bij de dierenarts

Ik heb sinds enkele maanden een hondje, een kleine hondje. Nu nog wel in ieder geval en ik verwacht dat zal ze ook wel klein zal blijven. Ik heb namelijk een Shih Tzu gekocht en ik heb me bij de fokker laten verzekeren dat deze hondjes klein blijven. Nu ben ik recentelijk van een grote provinciestad richting de Veluwe gegaan en amuseer me kostelijk, hoe heerlijk die kleine viervoeter het in de bossen en de heidevelden heeft.
Maar ook kleine hondjes moeten wel eens naar een dierenarts en dus zocht ik er laatst een op in de omgeving. Niet zo’n designlocatie als mijn kleine viervoeter gewend is, maar een dierenarts is een dierenarts en dus ging ze heel stoer mee de praktijk binnen.

Normaal is ze erg enthousiast als ze andere honden en katten ziet, maar nauwelijks een stap binnen en haar altijd zo opwaartse staartje zakte als een uitgebloeid paardebloemetje ineen. Al rondkijkend had ik ook niet echt het idee in een normale kliniek voor huisdieren te zijn. Ik vervolgde ietwat schoorvoetend mijn weg, met mijn hondje veilig achter mij aan. Tot ik plots oog in oog met een enorm paard stond. Eigenlijk niet echt oog in oog, want ik ben maar klein en keek eerder tegen de neusgaten van dit mooie diepbruine paard aan. Echter, mijn hondje was haar schroom direct kwijt, want deze dieren kent ze wel. We lopen er dagelijks langs en in de omgeving staan veel paarden in de wei. Als zo’n paard de moeite doet haar hoofd te laten zakken tot haar enkels, dan besnuffelen paard en hond elkaar heel vriendelijk.

Met het staartje weer omhoog, kan mijn stoere hondje nu alles weer aan. Alleen bleek dat niet de bedoeling, want ik had me in de locatie vergist. Deze locatie was voor de boerderijdieren en de locatie een dorp verderop was voor de huisdieren. Hond weer in de auto geladen en doorgereden naar het volgende dorp. Spreekt voor zich dat de Deense Dog die ze vervolgens daar bij de ingang aantrof, haar inmiddels niets meer deed.

12/3/12

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook