We're in beta!

Een milieubewuste hond

Een milieubewuste hond

Ik weet niet of de PH-neutrale en diervriendelijke hondenshampoo invloed heeft, maar ik heb gemerkt dat ik een heel milieubewust hondje heb en dat stemt mij eigenlijk wel tevreden.

Zo merk ik al langer dat mijn hondje zich al snel aangetrokken voelt tot glimmende papiertjes die ze helaas maar al te vaak op de grond vindt. Ik bedacht me dat ze misschien in een vorig leven een kraai geweest is en ik gaf er niet zoveel notie aan. Maar inmiddels is ze ook verzot op de doordrukstrips van kauwgom, wikkels van de zogenaamde gezonde repen, dropzakjes en soms neemt ze zelfs een plastic colaflesje of –blikje mee.

Hoewel ik nooit papier op de grond zal gooien, ben ik niet roomser dan de paus en ga ik ook niet alle – door asocialen – op de grond gegooide papiertjes oprapen. Maar inmiddels loop ik wel met een extra hondenpoepzakje rond. Dat extra poepzakje heb ik niet zozeer voor de hond nodig, alswel voor de rommel die ze opraapt. Ze raapt ze een voor een op, loopt er even mee in de bek en gaat voor me staan in de hoop dat ik het uit haar bek neem en ze verder kan zoeken. Met de proef op de som, een uit de bek gehaalde wikkel gooide ik vervolgens weer weg, kwam de kleine viervoeter opnieuw met de wikkel aanzetten. Tot vervelens toe….

Ik zal haar niet aanmoedigen, ik ben tenslotte ook niet van de gemeentelijke milieudienst. Echter, als ze echt wil dat ik het aanpak, zal ik de rommel in het extra poepzakje doen. Inmiddels weet ik het zeker, het kan niet anders dan dat mijn hondje in een vorig leven een milieuactivist is geweest. Aangezien ze wat weg heeft van zo’n zwaar behaarde zeebonk, heb ik het vermoeden dat ze met Greenpeace op walvisjagers gejaagd heeft. Wat is haar volgende actie … de nietsvermoedende visser langs de kant van het water attaqueren?

27/2/12

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook