We're in beta!

De geile poes en de jonge hond…

De geile poes en de jonge hond… 

Op z’n zachtst gezegd is het een ‘vreemde combinatie’. Een jonge hond die alleen wil spelen in combinatie met een geile poes die gedekt wil worden, levert op z’n minst fronsende wenkbrauwen op. Zo ook bij de blue colourpoint perzische poes Keesje en de vier maanden oude vrouwelijke Shih Tsu pup Lola.

Lola wil spelen en zodra ik of iemand anders zich door het huis beweegt, veert ze op en vraagt om aandacht. Dat is inherent aan het hebben van een pup, dus tot zover niets vreemds. Maar de ruim 1,5 jaar oude perzische poes Keesje is voor het eerst sinds in 2012 krols en voor pup Lola de eerste keer dat ze in haar leven een krolse poes meemaakt. Kees is niet van het type schreeuwen, maar ze laat wel weten aan de omgeving dat ze gedekt mag worden door de kater die hier warm voor loopt. Aangezien die niet in de buurt is, blijft ze geluid maken, kroelt met het kleed, kussentjes en mijn voeten. Als het even zo uitkomt, vindt ze de wollige pootjes van Lola ook wel oké.

Lola wil in eerste instantie zelf aandacht, maar vindt toch dat ze moet reageren op het plots zo vreemde gekroel van haar vriendinnetje Keesje. Ze gaat uitdagen, likt haar kopje en bijt in haar nek. Koren op de molen van Keesje en laatstgenoemde draait om Lola heen, die langzaam claustrofobisch van Keesje wordt. Ze probeert zich eerst te ‘ontdoen’ van de grijpgrage poten van Keesje en maar als dat niet lukt begint ze te blaffen.
Als ze dan toch loskomt en wegrent, krijgt ze een gracieuze en geraffineerde poes achter zich aan. Ze begeven zich zonder stoelpoten, keukenkastjes of tafelpoten rakend door het huis en als Lola net moe in haar mandje sprint en ik denk dat Kees er bovenop springt … is het klaar. Kees zet haar achterpoten op de handrem en staat voor de mand stil. Ruikt nog een keer aan Lola haar vermoeide lijfje en loopt dan heupwiegend naar de bank. Op de leuning neemt ze plaats en sluit haar ogen. Eindelijk rust in huis…
Dan realiseer ik me, dat ze op deze plaats de hele huiskamer overziet en vast aanvoelt wanneer Lola zich weer gaat bewegen. Gedurende enkele dagen zijn de rollen even omgedraaid … een leuk schouwspel!

8/2/12

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook